ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Νίκου Παππά στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΔΟ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για «άθλια υπονοούμενα» έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για αδιαφάνεια στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) με αφορμή την παραίτηση του  Δρ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του οργανισμού.

«Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. ​Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολικής έρχεται λίγες ώρες μετά την ηχηρή παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο κ. Κριμιζής στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

«Πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», ανέφερε ο κ. Κριμιζής συμπληρώνοντας προς το τέλος ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ