Διπλή επίθεση από Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Διπλή επίθεση από Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με ειρωνική χρήση μάλιστα της ορολογίας που η ίδια είχε χρησιμοποιήσει ως αντιπολίτευση για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Βουλή, κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις μέρες της αντιπολίτευσης του «όχι σε όλα», καθώς και για τη σημερινή ανεπάρκειά τους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «ψεύτες και λαϊκιστές» τότε, «αδίστακτους και δημαγωγούς» τώρα, «αδιόρθωτους και ανεπαρκείς πάντα». Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών, φωτογραφίζοντας τη Βαβέλ στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην παίζει «παιχνίδια» με την εξωτερική πολιτική και την άμυνα και να μην εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

«Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας – Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα – Λαϊκισμός – Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να καταδείξει ότι το νομοσχέδιο είναι «φωτογραφία» της ταυτότητας της κυβέρνησης που άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Θύμισε, δε, ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «εθνικό έγκλημα» το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για τη «μικρή ΔΕΗ» και, όπως σημείωσε, «η Ν.Δ. λέει όχι σε εκείνους που κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ και τώρα τη φέρνουν ένα βήμα πριν από την καταστροφή». Μιλώντας για την εκποίηση των μονάδων της ΔΕΗ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκποιεί τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές μονάδες «χωρίς τις δανειακές επιβαρύνσεις και το πλεονάζον προσωπικό, και αφού πρώτα έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργία τη μονάδα Μεγαλόπολης». «Ξεπουλάτε τις λιγνιτικές μονάδες –πουλάτε μάλλον, δεν θα πω ξεπουλάτε, αυτή είναι δική σας ορολογία–, αλλά ταυτόχρονα χαντακώνετε τη ΔΕΗ. Το μόνο όπλο που θα μείνει διαθέσιμο στη ΔΕΗ για να μπορέσει να επιβιώσει είναι τα τιμολόγια», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι λιγότερο ανταγωνιστική ΔΕΗ σημαίνει ακριβότερο ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακρωτηριάζει» αποσπασματικά τη ΔΕΗ προκειμένου να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση, ενώ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου του για την ενέργεια (βασικό μέρος το ζήτημα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, η μείωση του οποίου, όπως είπε, περνά μέσ’ από μια «πραγματική και γενναία απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας»).

Ο κ. Μητσοτάκης εκκίνησε την ομιλία του από την υπόθεση των φρεγατών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λόγω της «ανεπάρκειας» και του «ερασιτεχνισμού» της εκδηλώνεται ένα «επιπόλαιο γαϊτανάκι»  και μάλιστα στην ευαίσθητη εθνικά συγκυρία της έντασης με την Τουρκία. «Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, άλλα ο κ. Κουβέλης. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν, χάθηκε για άλλη μία φορά στη μετάφραση», είπε και απηύθυνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μη δοκιμάζει τις σχέσεις της χώρας με τους συμμάχους και να μην «τραυματίζει το εσωτερικό αίσθημα ασφάλειας». «Οσο είστε ακόμα στην κυβέρνηση δείξτε τουλάχιστον στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ακολούθησε και απάντηση της Ν.Δ. στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην οποία αναφέρεται ότι «είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα με τις φρεγάτες», ενώ καλούνται οι υπουργοί να σιωπήσουν «αντί να αδειάζει ο ένας τον άλλον, γιατί η χώρα κινδυνεύει να γίνει περίγελος και στο εξωτερικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή