Τα φαβορί επικράτησαν στους πρώτους ημιτελικούς

Τα φαβορί επικράτησαν στους πρώτους ημιτελικούς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φαβορί έκαναν το πρώτο βήμα για να δώσουν ραντεβού στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσαν της Κηφισιάς και του Φοίνικα, αντίστοιχα, και θέλουν να πετύχουν και τη δεύτερη νίκη στις έδρες τους (27 Απριλίου), ώστε να τελειώνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα με την «υπόθεση – πρόκριση» (3 νίκες) και να πάνε στους τελικούς λιγότερο κουρασμένοι.

Οι Πετρέας και Μπέμε, καθώς και η επίθεση ήταν αυτοί που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στην Κηφισιά με 3-0 (25-18, 25-21, 25-17). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι πρωταγωνιστές και στα τρία σετ, χωρίς να αφήσουν περιθώριο… ελπίδας στους αντιπάλους τους. Οι πόντοι του Ολυμπιακού: 5 άσοι, 40 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς: 4 άσοι, 32 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων

Ο ΠΑΟΚ συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Φοίνικα. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος επικράτησαν με 3-1 (25-18, 25-21, 23-25, 27-25), χάρη στο πολύ καλό μπλοκ, από το οποίο συνέλεξαν 15 πόντους.

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε δυνατά και πρωταγωνίστησε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ. Στο δεύτερο, η εικόνα του Φοίνικα –και του αγώνα– υπήρξε διαφορετική. Οι «Πειρατές» έφτασαν και να προηγηθούν. Το καλό σερβίς, όμως, των γηπεδούχων (Κουμεντάκης και Τακουρίδης) έχτισαν μία διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του σετ.

Στο τρίτο, η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Σακόγλου αντικατέστησε τον Ουτσίκοφ και στον Φοίνικα ο Λιντζ τον Στεφανίδη και επέστρεψε και ο Χήρας. Οι «φιλοξενούμενοι» προηγήθηκαν (7-4) και εξαιτίας λαθών των παικτών του ΠΑΟΚ διεύρυναν τη διαφορά και έκαναν το 1-2.

Στο 4ο σετ, ο Φοίνικας πίεσε τον ΠΑΟΚ στην υποδοχή και προηγείτο μέχρι που ο Τακουρίδης, από τη θέση του σερβίς, με ένα σερί 7-0 βοήθησε τον «Δικέφαλο» να περάσει μπροστά. Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε και άλλους πόντους στη διαφορά, αλλά στο 24-20, ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 24-24. Κουμεντάκης και Πέτερλιν έκαναν το 25-25 και ο αγώνας τελείωσε για τον ΠΑΟΚ με επίθεση του Κουμεντάκη και με λάθος επίθεση του Πέτερλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή