Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/04/18)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακρίσεις για την εταιρεία «Καρατζάς & Συνεργάτες»

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε πρόσφατα η δικηγορική εταιρεία «Καρατζάς και Συνεργάτες». Πρώτον, αναδείχθηκε «Ελληνική Εταιρεία της Χρονιάς», στο πλαίσιο του θεσμού Chambers Europe Awards for Excellence, που διοργανώνεται από την ειδική έκδοση Chambers Europe. Δεύτερον, η γνωστή εταιρεία διακρίθηκε ως η «Πιο καινοτόμα ελληνική δικηγορική εταιρεία της χρονιάς», στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών βραβείων που διοργανώνει η Διεθνής Επιθεώρηση Οικονομικού Δικαίου (International Financial Law Review). Η «Καρατζάς και Συνεργάτες», στο πλαίσιο των ειδικών εκδόσεων «Chambers & Partners» και «The Legal 500», κατατάχθηκε στην 1η βαθμίδα σε επτά τομείς: τράπεζες – οικονομικά – χρηματαγορές, εμπορικό – εταιρικό δίκαιο και εξαγορές – συγχωνεύσεις, ενέργεια, ιδιωτικοποιήσεις, real estate και κατασκευές, αναδιαρθρώσεις και πτωχεύσεις και δίκαιο για τεχνολογία, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες (TMT law).

Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο…

Ακόμα και με πειθαρχικές ποινές απειλεί τους εργαζομένους του ΕΦΚΑ που ασχολούνται με τους αγρότες ο αναπληρωτής διοικητής Λ. Σέμπος, αν δεν απαντούν στα τηλέφωνα… Το έγγραφο έφτασε σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι, αντί να ασχοληθεί με την ενίσχυση των αποδυναμωμένων από υπαλλήλους οργανικών μονάδων, να δώσει λύση στις δεκάδες περιπτώσεις που δεν διεκπεραιώνονται λόγω απουσίας Κανονισμού, εγκυκλίων και οδηγιών, επιλέγει να αναγορεύσει σε μείζον πρόβλημα τα τηλεφωνήματα…

Κληρώνει για 15η φορά η φορολοταρία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 15η κλήρωση της φορολοταρίας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν τον Μάρτιο. Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσαν, επί τη ευκαιρία, τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κληρώσεων για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Για όποιον ενδιαφέρεται, αυτές είναι: 29/5, 28/6, 26/7, 28/8, 27/9, 25/10, 29/11 και η Παραμονή των Χριστουγέννων, 24/12/18. Με 14.000 τυχερούς να έχουν ήδη πάρει το χιλιάρικο, το ενδιαφέρον διατηρείται ζωντανό.

Αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ

Tην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 10 μ.μ. χθες ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στους λιγνίτες από τη Βουλή. H ανακοίνωση συνοδεύτηκε με καταγγελίες κατά των «151» που το ψήφισαν και προειδοποιήσεις συνολικά προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας. «“Οι πρόθυμοι” βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισαν τον νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, θα είναι διαρκώς υπόλογοι για τη λεηλασία της ΔΕΗ», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν προτίθενται να παραδώσουν το εθνικό καύσιμο, τον λιγνίτη, και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στους ιδιώτες.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Best Workplaces 2018»

«Οπως δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, έτσι δεν μπορούν να υπάρχουν επιχειρήσεις με τους εργαζόμενούς τους στα “κεραμίδια”». Αυτό ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος απένειμε χθες το βράδυ τα βραβεία «Best Workplaces 2018» στις επιχειρήσεις που κατέλαβαν την πρώτη θέση στις τρεις κατηγορίες που προβλέπονται (εταιρείες με προσωπικό 20-49 άτομα, με 50-250 άτομα και με πάνω από 250 άτομα). «Δεν είναι μόνο μια ηθική δικαίωση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Είναι μήνυμα για την επιχειρηματικότητα που χρειαζόμαστε», προσέθεσε ο κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος, πάντως, αφού έκανε λόγο για πανηγυρική βραδιά, προέτρεψε-προκάλεσε τους βραβευθέντες να «διαγωνισθούν» και σε άλλο πεδίο: στο ποια επιχείρηση θα κάνει τους πιο θορυβώδεις πανηγυρισμούς. Και αυτές ανταποκρίθηκαν, με συνθήματα, πανό και κυρίως χρησιμοποιώντας κόρνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή