Υπολογιστές για φοιτητές – κρατούμενους

Υπολογιστές για φοιτητές – κρατούμενους

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση προκειμένου να διατεθούν στις φυλακές της χώρας και να καλύψουν τις ανάγκες φοιτητών – κρατουμένων που σπουδάζουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η παραλαβή των υπολογιστών εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογράψει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία το Ανοικτό Πανεπιστήμιο χορηγεί κάθε χρόνο 20 υποτροφίες για κρατούμενους που θέλουν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά προγράμματα.

Ήδη μέχρι σήμερα 40 κρατούμενοι από 11 φυλακές της χώρας έλαβαν υποτροφία και ξεκίνησαν τις σπουδές τους.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενισχύεται η εκπαίδευση των κρατουμένων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη, ενώ παράλληλα υλοποιείται η πολιτική ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι σήμερα συνολικά 72 φοιτητές κρατούμενοι φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή