ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Πρόθυμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό προϋποθέσεις η Γερμανία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για το επερχόμενο Eurogroup, το οποίο θα συζητήσει το θέμα του ελληνικού χρέους, αναφέρεται ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ είναι πρόθυμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό προϋποθέσεις, αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt.

«Μία αδύναμη ανάπτυξη δεν θα νομιμοποιεί αυτομάτως την Ελλάδα να μην αποπληρώσει το χρέος της», αναφέρει συγκεκριμένα το έγγραφο. Η ρήτρα ανάπτυξης θα ενεργοποιείται μόνο σε συνδυασμό με τακτικές αξιολογήσεις της εκπλήρωσης των υπόχρεώσεων της Ελλάδας, σημειώνεται.

Επίσης, προτείνεται να υπάρχει και μία ρήτρα αυτόματης διακοπής της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους, σε περίπτωση μη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την άποψη των δανειστών. Επιπλέον, προτείνεται να μη συνδεθεί το σύνολο των ελαφρύνσεων με προϋποθέσεις, ενώ υπάρχει και η σκέψη να επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα σταδιακά και με προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας σε σωστή οικονομική πορεία. Τέλος, υπάρχει η σκέψη να μπει ως προϋπόθεση να μην αναιρεθεί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος του ESM.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ