ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποίησε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου από την UNESCO για το 2018.

Η κυρία Παυλοπούλου, την οποία συνόδευαν οι δύο μεγαλύτερες εγγονές της, Βάνα και Μελίτα, προσέφερε μία σειρά από βιβλία για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στην Ογκολογική Μονάδα.


(H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, μαζί με τις εγγονές της τελευταίας, Bάνα και Μελίτα)

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από την Κοινωνική Υπηρεσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το 2016 και αμέσως αγκαλιάστηκε από παιδιά και γονείς.  Εθελοντές του Συλλόγου περνούν κάθε Τετάρτη με τροχήλατες βιβλιοθήκες από όλα τα δωμάτια και τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία για να τους συντροφεύουν.

Οι δύο εγγονές της κυρίας Παυλοπούλου, Βάνα και Μελίτα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και για την προσφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ έγιναν και οι ίδιες μέλη του «ΕΛΠΙΔΑ junior», της τέταρτης δηλαδή γενιάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που αποτελείται από παιδιά που στηρίζουν με τις πρωτοβουλίες τους το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».


(H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, μαζί με τις εγγονές της τελευταίας, Bάνα και Μελίτα, οι οποίες έγιναν μέλη του «ΕΛΠΙΔΑ junior»)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Σίσσυ Παυλοπούλου, μπήκε στις τάξεις του σχολείου της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, συνομίλησε με τα παιδιά και τους διάβασε ένα παραμύθι, το οποίο, όπως είπε, διαβάζει στα εγγόνια της.

Συγκεκριμένα, τους διάβασε το βιβλίο «Το γιγάντιο πραγματάκι» της Μπεατρίτσε Αλεμάνια που έχει ως θέμα τις διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί να πάρει η ευτυχία αλλά και πού μπορεί αυτή να κρύβεται, συνήθως στα πιο απλά πράγματα όπως η αγάπη.


(Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας διάβασε στα παιδιά το παραμύθι «Το γιγάντιο πραγματάκι»)

«Σήμερα θέλω να σας διαβάσω ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό. Ενα βιβλίο λίγο αστυνομικό, λίγο περιπετειώδες, ένα βιβλίο πολύ ξεχωριστό, το οποίο διαβάζω και στα εγγόνια μου», είπε η κυρία Παυλοπούλου στα παιδιά ξεκινώντας την ανάγνωση του παραμυθιού.


(Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» άκουσαν με μεγάλη προσοχή το παραμύθι που τους διάβασε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας)

Οι μαθητές από την πλευρά τους, αφού παρακολούθησαν την αφήγηση της κυρίας Παυλοπούλου, στη συνέχεια της δώρισαν ένα βιβλίο με δικές τους ζωγραφιές, κίνηση που συγκίνησε ιδιαίτερα την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την κυρία Παυλοπούλου υποδέχτηκαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κύριος Μανώλης Παπασάββας.


(Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Ινώ Κωσταντοπούλου με την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και τις εγγονές της)

Η κυρία Βαρδινογιάννη αφού την ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία της να βρεθεί δίπλα στα παιδιά και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο, τόνισε:

«Αγαπημένη μου φίλη Σίσσυ, αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν πολύ ξεχωριστό. Χάρισες σε αυτά τα παιδιά απλόχερα αγάπη και ελπίδα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Σε ευχαριστούμε για αυτή την μοναδική και ειλικρινή πράξη προσφοράς. Είσαι ένας άνθρωπος πραγματικά μοναδικός».

 
(Κατερίνα Κοττή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βάνα και Μελίτα και Σίσσυ Παυλοπούλου, Τζίνα Κόφφα, Ινώ Κωσταντοπούλου, Τζωρτζίνα Έλληνα)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ