ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Γαβρόγλου με πολιτικούς μηχανικούς ΕΜΠ λόγω της υπερφότωσης της σχολής από μετεγγραφές

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα κόντρα, αντίστοιχη εκείνης των Αρχιτεκτονικών ΕΚΠ και ΑΠΘ το 2014, ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Η Σχολή, με ομόφωνη απόφασή της, αρνήθηκε να εγγράψει τους 20 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή λόγω της φοίτησης των αδελφών τους, με το επιχείρημα ότι ο αριθμός όσων πήραν μετεγγραφή ξεπερνούν τη δυνατότητα της σχολής. Μάλιστα, ο κοσμήτορας της Σχολής Δημήτρη Κουτσογιάννης ανέφερε στην «Κ» ότι το ποσοστό των επιπλέον, από μετεγγραφή, φοιτητών που καλείται να εκπαιδεύσει η Σχολή ξεπερνά το 42% του αρχικού αριθμού εισακτέων.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιτιθέμενος στην Σχολή ανέφερε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητική η απόφαση της συγκεκριμένης σχολής να αγνοήσει ψηφισμένο, πρόσφατο νόμο (4521/18) του ελληνικού κοινοβουλίου και ακόμη προκλητικότερο -γιατί δείχνει αναλγησία- να αγνοεί το υπαρκτό μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι φοιτητές και οι οικογένειές τους.  Όπως περιγράφεται και στον νόμο, το δικαίωμα αυτό δόθηκε σε φοιτητές με πολύ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που υποχρέωνε τις οικογένειές τους να συντηρούν τρία σπίτια. Τέτοιες αποφάσεις πανεπιστημιακών απέχουν πολύ από το ακαδημαϊκό πνεύμα» Και κατέληξε: «Η Δημοκρατία δεν παρέχει σε κανέναν το δικαίωμα να μην τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία».  

«Εμείς, με την ομόφωνη απόφασή μας, προστατεύουμε το κύρος της σχολής, την αξιοκρατία, το νόμο, το Σύνταγμα» απάντησε, μέσω της «Κ» ο κ. Κουτσογιάννης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ