ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα στήριξης Ντράγκι σε Στουρνάρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Στουρνάρα, με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση, έστειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, για την υπόθεση Novartis.

«Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τυχόν ενδείξεις πίεσης, ασκούμενης ιδίως σε διοικητές εθνικών κεντρικών τραπεζών και αδικαιολόγητης παρέμβασης κατά την άσκηση των σχετικών με το Ευρωσύστημα καθηκόντων τους, οι οποίες θα ήταν ασύμβατες με τη νομική προστασία που παρέχουν η Συνθήκη και το Καταστατικό, όσον αφορά την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών», αναφέρει στη δήλωσή του κ. Ντράγκι.

Στην ερώτησή του, την οποία είχε καταθέσει στις 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Κούλογλου αναφερόταν σε άμεση εμπλοκή του διοικητή της ΤτΕ σε πρακτικές διαφθοράς, με βάση τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, στην απάντησή του, τονίζει ακόμη ότι η ΕΚΤ ενδιαφέρεται για την ορθή συμπεριφορά των μελών της, ενώ υπενθυμίζει με νόημα το τεκμήριο της αθωότητας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ