H KIA πήρε τρία βραβεία Red Dot

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
H Kia θριάμβευσε και πάλι στα Βραβεία Red Dot, εξασφαλίζοντας τρία αξιοζήλευτα βραβεία για το design της. Τόσο το καινούργιο Stinger fastback sedan, όσο και το compact crossover Stonic καθώς και η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης Picanto κέρδισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η διεθνής επιτροπή ειδικών στο design απένειμε στο Stinger τον τίτλο του «Best of the Best», επιβραβεύοντάς το για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό.   

 
Οι τρεις νίκες του 2018 προστίθενται στις συνεχόμενες επιτυχίες της Kia αυξάνοντας σε 21 τα βραβεία Red Dot. Μάλιστα τα τελευταία τρία βραβεία ακολούθησαν την επίσης τριπλή νίκη της Kia στα iF Design Award νωρίτερα το 2018.  
 
Το Stinger, σχεδιασμένο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη,  συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό ενός gran turismo με ένα άνετο και φιλικό εσωτερικό. Με πηγή έμπνευσης τα grand tourer του 1970 το Stinger διαθέτει τις κομψές αναλογίες ενός fastback καθώς και το μυώδες σχήμα που αναφέρεται ως «coke shape», που τονίζει τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.     

 
Επίσης σχεδιασμένο στη Φρανκφούρτη το Stonic, το πρώτο compact crossover της Kia, διαθέτει έναν εντυπωσιακό και τολμηρό εξωτερικό σχεδιασμό, ο οποίος συνδυάζεται με μια πιο ψηλή θέση οδήγησης και την πρακτική διάσταση ενός SUV. Είναι το Kia με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια μεγάλη επιλογή από χρωματικούς συνδυασμούς δύο τόνων για το αμάξωμα και μια αντίστοιχα μεγάλη επιλογή αποχρώσεων για το εσωτερικό.    

 
Η τρίτη γενιά του Kia Picanto –του πιο μικρού αυτοκινήτου της Kia– φέρνει ένα νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα στην κατηγορία Α. Διαθέτει μια ξεχωριστή, νέα σχεδίαση και ένα υψηλής ποιότητας και  τεχνολογίας εσωτερικό, με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις η έξυπνη σχεδίαση του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.   

 
Τα βραβεία Red Dot: με συμμετοχή περισσότερων από 6.300 προϊόντων από 59 χώρες 
Από το 1955 που ξεκίνησαν από το Κέντρο Σχεδίασης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Design Centre of North Rhine-Westphalia) τα βραβεία Red Dot θεωρούνται ως ένας από τους πιο φημισμένους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές design και δημοσιογράφους ειδικευμένους σε θέματα εμπορίου από όλο τον κόσμο.

 
Τα βραβεία Red Dot αφορούν τρεις κατηγορίες – Σχεδιασμός Προϊόντος (Product Design), Επικοινωνία Σχεδιασμού (Communication Design) και Concept Σχεδίασης (Design Concept)- και κρίνονται βάσει διαφόρων κριτηρίων όπως βαθμός καινοτομίας, ποιότητα σχεδίασης, λειτουργικότητα και οικολογική συμβατότητα. Το 2018 εταιρείες από 59 χώρες συμμετείχαν με  6.300 προϊόντα.  

 
Η επίσημη παρουσίαση των βραβείων Red Dot θα γίνει στις 9 Ιουλίου 2018 στο θέατρο Aalto,  που έχει σχεδιαστεί από τον Alvar Aalto στο Έσσεν της Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή