Γιουρόπα Λιγκ: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ατλέτικο

Γιουρόπα Λιγκ: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ατλέτικο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους Aκη Ζήκο και Αλέξανδρο Τζιώλη, ο Κώστας Μήτρογλου ετοιμάζεται να γίνει ο τρίτος Eλληνας ποδοσφαιριστής που θα συμμετάσχει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αγωνιζόμενος σε ξένη ομάδα, έπειτα από τη σπουδαία νίκη της Μαρσέιγ επί της Ζάλτσμπουργκ με 2-0 στη Γαλλία. Η γαλλική ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη στο Βελοντρόμ και με γκολ του Ταουβάν στο 15΄ και του Νζιέ στο 63΄ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πέταλο των οπαδών της Μαρσέιγ υπήρχε πανό που ανέγραφε στα ελληνικά «Συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ», καθώς οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Ενωσης.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, στο ντέρμπι του Λονδίνου, Αρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, όμως η ισπανική ομάδα πρέπει να αισθάνεται διπλά κερδισμένη, δεδομένου ότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 11ο λεπτό, λόγω αποβολής του Βρσάλκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ και ο Σιμεόνε αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας στον διαιτητή. Η Αρσεναλ προηγήθηκε με γκολ του Λακαζέτ στο 61΄ και η Ατλέτικο ισοφάρισε με ατομική ενέργεια του Γκριζμάν στο 82΄.

Ελπίζει η Μπάγερν

Οι Μαδριλένοι είναι ευάλωτοι, προειδοποίησε ο τεχνικός της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, λίγη ώρα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πολύπειρος Γερμανός προπονητής τόνισε ότι μπορεί «η ολοκλήρωση των φάσεων που κάναμε να μην ήταν καλή, καθώς δεν ήμαστε τόσο αποτελεσματικοί όσο συνήθως», όμως ο μεγάλος αριθμός των ευκαιριών που δημιούργησε η πρωταθλήτρια Γερμανίας καταδεικνύει ότι η ισπανική άμυνα είχε… τρύπες που αφήνουν και περιθώρια αισιοδοξίας για μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς του Μπερναμπέου, σαν αυτήν που πήγε να κάνει και η Γιουβέντους. «Αυτό δείχνει ότι όλα είναι πιθανά στον επαναληπτικό», είπε ο 72χρονος κ. Χάινκες, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κακή αμυντική λειτουργία της δικής του ομάδας.

Στο μεταξύ, η UEFA ανακοίνωσε ότι διερευνά δύο περιστατικά εις βάρος της Μπάγερν από τον ημιτελικό της Τετάρτης: πρόκειται για ένα πανό στις εξέδρες των γηπεδούχων κατά της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο οπαδών των Βαυαρών μετά τη λήξη του αγώνα. Σημειώνεται ότι συχνά οι οπαδοί της Μπάγερν διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της UEFA.

• Σε κρίσιμη κατάσταση -και μάλιστα σε κώμα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες- παραμένει ο οπαδός της Λίβερπουλ που δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από οπαδούς της Ρόμα την Τρίτη. Χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος, επρόκειται να περάσουν από αυτόφωρο ένας 20χρονος κι ένας 29χρονος, αμφότεροι οπαδοί της Ρόμα, κατηγορούμενοι για την επίθεση με χρήση ζωνών εναντίον του 53χρονου Ιρλανδού οπαδού των «ρεντς». Παράλληλα, η Λίβερπουλ ζήτησε σύσκεψη με τη συμμετοχή της UEFA, της Ρόμα και των ιταλικών αρχών για τη ρεβάνς στη Ρώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή