Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα

Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τις εκλογές άρξασθαι». Η Φώφη Γεννηματά έδωσε ουσιαστικά το εκλογικό σύνθημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Με τη χαρακτηριστική φράση «θέτουμε τον χώρο μας σε εκλογική ετοιμότητα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον κατήφορο της κυβερνητικής πλειοψηφίας», το μήνυμα ήταν απολύτως σαφές. Η χθεσινή εξάλλου συνεδρίαση είχε ούτως η άλλως έντονο προεκλογικό άρωμα, καθώς μεγάλο κομμάτι της αφορούσε την οργανωτική δομή του νέου φορέα και τη στελέχωση του κόμματος ανά την Ελλάδα, που αποτελεί κατ’ εξοχήν την εκλογική μηχανή ενός πολιτικού σχηματισμού.

Η κ. Γεννηματά φρόντισε ωστόσο να δώσει και ιδεολογικό στίγμα, σε μία συνεδρίαση που ήταν αμιγώς εσωτερικής φύσης. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής να κάνει «πιο αιχμηρό και πιο τολμηρό» τον πολιτικό του λόγο ζητώντας από τα στελέχη να μιλήσουν για «τομές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» που θα αναδείξουν τη διαφορά με την κυβέρνηση, με την οποία προανήγγειλε «αναμέτρηση σε όλα τα μέτωπα». Επιπλέον, κατά την πάγια τακτική της το τελευταίο διάστημα να πλαγιοκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, μίλησε για «εξόντωση των μικρομεσαίων και των ελληνικών νοικοκυριών». Η ομιλία της είχε μηνύματα και προς το εσωτερικό του Κινήματος και τις φωνές, ένθεν κακείθεν, που ασκούν κριτική στη στρατηγική. «Οι κεντρικές επιλογές έχουν επικυρωθεί από το συνέδριο και αυτό δεν αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε μία αποστροφή, δε, του λόγου της απάντησε και στις αιχμές του Ευ. Βενιζέλου περί ίσων αποστάσεων λέγοντας πως δεν ακολουθούμε «πολιτική με το υποδεκάμετρο, που οδηγεί σε αδράνεια», προσθέτοντας «ας αποφασίσουν οι άλλοι πώς στέκονται απέναντί μας».

Περί «πασοκοποίησης»

Με το πέρας της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ονόματα υπευθύνων τομέων. Αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση του Δ. Τσιόδρα από το Ποτάμι στη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας, που ερμηνεύεται ως μία «ρελάνς» της κ. Γεννηματά στα περί «πασοκοποίησης» του νέου εγχειρήματος. Ο δημοσιογράφος θα έχει στον τομέα του έμπειρα στελέχη όπως ο δημοσιογράφος Δ. Στάμου από τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Δ. Καρύδης, ενώ ο τομέας οργανωτικού θα είναι υπό την ευθύνη του γραμματέα Μαν. Χριστοδουλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή