ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Οι ανακριτές άνοιξαν τα χαρτιά τους, τα ερωτηματικά παραμένουν

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση κάποιων στοιχείων από τις έρευνες για το διπλό φονικό του Στροβόλου, αντί να ανοίξει μια μικρή χαραμάδα στο θολό τοπίο, δημιούργησε νέα ερωτηματικά.

Τα όσα κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτος Κουμέτου, προκειμένου να εξασφαλιστεί οκταήμερο διάταγμα προσωποκράτησης του 33χρονου που συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, δίνουν μια νέα τροπή στην όλη υπόθεση, που μέχρι και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης παρουσιαζόταν ως ένα έγκλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα όσα είχαν ειπωθεί επίσημα και ανεπίσημα τις προηγούμενες μέρες, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο η εγκληματική ενέργεια, με θύματα δυο πρόσωπα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια υπόθεση ληστείας.

Από την κατάθεση του υπευθύνου των ερευνών διαφαίνεται ότι η υπόθεση δεν είναι και τόσο ιδιάζουσας μορφής, όπως μέχρι προχθές παρουσιαζόταν αφού όπως είπε στους ανακριτές ο ύποπτος, γνωρίζει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, εκείνο το βράδυ, που σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, μέχρι ένα σημείο, ως επίσης και ποιοι εμπλέκονται και ποιος ήταν ο σκοπός και το κίνητρο. Επίσης φέρεται να είπε στον ανακριτές πως περιμένει να δώσει κατάθεση για να τα πει στους Αστυνομικούς.

Από έγκλημα μίσους, ληστεία

Το πρώτο τεράστιο ερωτηματικό που δημιουργείται, με τα νέα δεδομένα είναι ότι οι ανακριτές έψαχναν να βρουν άκρη στο άγριο φονικό έχοντας κατά νου τα όσα οι ίδιοι αντίκρισαν, μπαίνοντας στην οικία του ζεύγους, αλλά και τις επιστημονικές εξετάσεις που φωτογράφιζαν ένα έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε κάτω από έντονη ψυχική πίεση και αρνητικά συναισθήματα του δράστη ή των δραστών, προς τα θύματα.

Παράπλευρη σύλληψη

Το δεύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με το πώς αξιολογείτο μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ ο συλληφθείς, όπου γινόταν λόγος για μια παράπλευρη σύλληψη και όχι βασική.

DNA και παπούτσια

Τρίτο ερώτημα τα ευρήματα των ερευνών τα οποία συνδέονται με τον ύποπτο και που οδήγησαν στη σύλληψή και κράτησή του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η Αστυνομία παρουσίασε στο Δικαστήριο τον εντοπισμό δυο DNA του υπόπτου, σε επιθετικά αντικείμενα. Επίσης στα ευρήματα συγκαταλέγεται και ένα ζευγάρι υποδήματα τα οποία εντοπίσθηκαν μέσα στην οικία και ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είναι δικά του χωρίς περισσότερες πληροφορίες πως αφέθηκε στην οικία ένα τόσο σοβαρό ενοχοποιητικό στοιχείο.

Με το νι και με το σίγμα

Τέταρτο ερωτηματικό, ο ισχυρισμός συγγενικού προσώπου του υπόπτου, σε γραπτή μαρτυρία ότι ο 33χρονος του είχε εκμυστηρευτεί για μια σίγουρη δουλειά που θα τον έκανε πλούσιο.

Άφησαν και γραπτά

Πέμπτο ερωτηματικό που προκύπτει, είναι ότι ενώ οι δράστες εξαφάνισαν από προσώπου γης το όπλο του φονικού στη συνέχεια άφηναν πίσω τους ίχνη. Πέρα από τα υποδήματα και τα όσα φέρεται να είπε ο ύποπτος σε συγγενικό του πρόσωπο οι αστυνομία εντόπισε μέσα στα αυτοκίνητο του υπόπτου δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

Χωρίς κουκούλα

Εκτο ερωτηματικό, όπως προκύπτει από την κατάθεση που έλαβαν οι ανακριτές από τον 15χρονο γιο του ζεύγους. Ένας από τους δυο δράστες κυκλοφορούσε μέσα στην οικία χωρίς προφυλάξεις και χωρίς κουκούλα εν αντιθέσει με το δεύτερο που είχε καλύψει το πρόσωπό του. Ο άγνωστος δράστης περιγράφεται από τον ανήλικο άντρας λεπτός ύψους 1.70 περίπου με μελαχρινά χαρακτηριστικά με μαύρο γένι. Με βάση τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος αλλά και από τα στοιχεία που υπάρχουν οι ανακριτές κάνουν λόγο για υπόθεση ληστείας.

Από το παράθυρο

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τις έρευνες διαφάνηκε ότι το συρόμενο παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό χωρίς να γίνει αναφορά αν το παράθυρο είχε ίχνη παραβίασης ή αν χρησιμοποιήθηκε για είσοδο ή έξοδο από την οικία.

Ο ύποπτος παρουσιάσθηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ