Μητσοτάκης: Προκαλώ τον Τσίπρα να πάμε σε εκλογές

Μητσοτάκης: Προκαλώ τον Τσίπρα να πάμε σε εκλογές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο υπουργός Οικονομικών, με μία φράση του, γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου που επιχείρησε να στήσει ο κ. Τσίπρας χθες, παρουσία του πρόεδρου της Κομισιόν» υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε χθες δημόσια πόσο σκληρή και τακτική θα είναι η εποπτεία από τους εταίρους και  δανειστές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «το μόνο που τελειώνει είναι ο φθηνός δανεισμός της χώρας από ευρωπαϊκά κεφάλαια». 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «αν οι ΣΥΡΙΖΑ- AΝΕΛ εννοούν όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι τα μνημόνια τέλος, ας θέσουν την άποψη τους αυτή στην κρίση του λαού».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να σκαρφιστεί τα πάντα, για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ και σήμερα, αν όντως πιστεύει στο αφήγημά του, να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών» τόνισε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η ρύθμιση χρέους πρέπει να είναι οριστική. Αυτόματη. Χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα». 

«Το είπα χθες και στον κ. Γιούνκερ. Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά υπαναχώρηση έναντι της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που πέτυχε η τότε κυβέρνηση» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «τα υπερπλεονάσματα ήρθαν από την υπερφορολόγηση και τη δραματική μείωση συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και όχι από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Τα υπερπλεονάσματα που γονατίζουν τους Έλληνες και σκοτώνουν την ανάπτυξη δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή