Τραμπ: Υπάρχουν ελπίδες για την επίτευξη της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο

Τραμπ: Υπάρχουν ελπίδες για την επίτευξη της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι χαιρέτισε την ιστορική σύνοδο μεταξύ των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν κατά την οποία υπέγραψαν διακήρυξη για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το πόσο θα διαρκέσει η «θετική διπλωματία». 

Με αναρτησή του στο Twitter ο Τραμπ σημείωσε ότι «μετά από μια έντονη χρονιά από πυραυλικές εκτοξέυσεις και δοκιμές, η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Κορέα είναι πλέον γεγονός. Καλά πράγματα συμβαίνουν, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει!». 

Μιλώντας σε Αμερικανούς αθλητές που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναφέρθηκε στη συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, εκτιμώντας ότι οι δύο πλευρές «μπορούν κάποια στιγμή να ζήσουν αρμονικά, ειρηνικά και σε ευημερία».

«Φαίνεται πως θα μπορούσε να συμβεί» συμπλήρωσε.

«Όταν ξεκίνησα, ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατο. Έλεγαν ότι υπήρχαν μονάχα δύο εναλλακτικές: ας τους αφήσουμε να έχουν ό,τι έχουν ή να πάμε σε πόλεμο. Και τώρα διαθέτουμε μια πολύ καλύτερη εναλλακτική η οποία δεν θεωρείτο από κανέναν ούτε καν πιθανή».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη Σύνοδο εδώ και δέκα χρόνια, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη μόνιμη και σταθερή ειρήνη στη Xερσόνησο.

Η διακήρυξη περιλαμβάνει υποσχέσεις για τη μείωση στρατιωτικών όπλων, την παύση «εχθρικών ενεργειών» και την μετατροπή της αποστρατικοποιημένης ζώνη σε «ζώνη ειρήνης».

Παράλληλα, θα προωθηθούν πολυμερείς συζητήσεις και με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή