«Οι διακινητές μένουν στα hotspot»

«Οι διακινητές μένουν στα hotspot»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι διακινητές διαμένουν μέσα στα hotspot και από εκεί κάνουν τις δουλειές τους». Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε ο Γιουνούς Μοχαμαντί, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις αλλαγές στη διαδικασία ασύλου.

Ο κ. Μοχαμαντί ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο ο ίδιος παρέμεινε επί τρία 24ωρα εντός του hotspot στη Μόρια, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες οι οποίες, όπως τόνισε, είναι πολύ δύσκολες και απάνθρωπες για τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν εκεί.

«Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αποτελεί σαφώς παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων», ανέφερε και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι μετανάστες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ασύλου, πολλές φορές περιμένουν έως και 9 μήνες.

«Καζάνι που βράζει τα νησιά»

«Τα νησιά είναι ένα καζάνι που βράζει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή» είπε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος που μίλησε ως εκπρόσωπος των δημάρχων των πέντε νησιών του Αιγαίου που υποδέχονται μεταναστευτικές ροές (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κω και Λέρος) .

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μαυρίδης τόνισε ότι ο Εβρος θα είναι το επόμενο Βόρειο Αιγαίο όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές. «Θα αντιμετωπίσουμε κατάσταση ανεξέλεγκτη» τόνισε προσθέτοντας ότι ο πραγματικός αριθμός όσων εισέρχονται στη χώρα από τον Εβρο είναι μεγαλύτερος.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή