Κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά

Κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα προχώρησε το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και παραποιημένων προϊόντων.

Το Τμήμα Δίωξης, σε συνεργασία με το τμήμα ανάλυσης ενήργησε, με τη συνδρομή του συστήματος X-RAY, στοχευμένους ελέγχους που οδήγησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση, ως αντικειμένων λαθρεμπορίας, δύο εμπορευματοκιβωτίων με συνολικό περιεχόμενο 25.400.000 τεμάχια τσιγάρα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι αυτών ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 4.909.046,63 ευρώ. Τα εμπορευματοκιβώτια επρόκειτο να μεταφορτωθούν για άλλο ελληνικό λιμάνι και στα σχετικά φορτωτικά έγγραφα τα φορτία τους είχαν δηλωθεί ως «Πάτωμα laminate» και «Γεωργικά μηχανήματα». Η έρευνα για τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη είναι σε εξέλιξη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή