Συνελήφθησαν Αλβανοί που παράνομα μάζευαν βότανα

Συνελήφθησαν Αλβανοί που παράνομα μάζευαν βότανα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν στις 3 τα ξημερώματα από συνοριοφύλακες σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, δύο Αλβανοί οι οποίοι είχαν συλλέξει παρανόμως περισσότερα από 112 κιλά του αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού primula veris.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο Αλβανών, ηλικίας 54 έως 36 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα και είχαν συλλέξει ποσότητα συνολικού βάρους 112 κιλών και 900 γραμμαρίων από το συγκεκριμένο βότανο.

Η κοινή ονομασία του primula veris στην Ηπειρο είναι «δρακάκι», «Παναγίτσα» ή «πασχαλούδα».

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί, πως τις τελευταίες ημέρες, έχουν συλληφθεί και 7 Αλβανοί στις πλαγιές του Γράμμου, για παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή