Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο κέντρο της Αθήνας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Οι διαδηλωτές αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του 'Αγνωστου Στρατιώτη, κατευθύνθηκαν προς τη γερμανική πρεσβεία ζητώντας συνάντηση με τον πρέσβη προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι ο πρέσβης, όπως τους ενημέρωσαν απουσίαζε με αποτέλεσμα να θυροκολλήσουν το ψήφισμα.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονταν ο Μανώλης Γλέζος, ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κι ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης. Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε:

«Εσείς που είστε εδώ επιχειρείτε ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο. Μήπως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας; Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και χρόνια και δεν σταματάει. Αλλά το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε μόνο εμείς; Μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες να το σκεφτούν;».

Παίρνοντας τον λόγο ο Περικλής Κοροβέσης επισήμανε ότι «στο σημείο που η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αυτά που οφείλει σημαίνει ότι συνεχίζει τη γερμανική κατοχή τότε στρατιωτική τώρα οικονομική».

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «77 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τιμά την αντίσταση και τη θυσία του ελληνικού λαού αγωνιζόμενο για δικαιοσύνη κι αποζημίωση».

Στην συγκέντρωση συμμετείχε κι η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή