H σύγχρονη Ελλάδα στον φακό της Ειρήνης Βουρλούμη

H σύγχρονη Ελλάδα στον φακό της Ειρήνης Βουρλούμη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φωτογραφίες της είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας για τη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ελληνοϊνδονήσια φωτογράφος Ειρήνη Βουρλούμη εξερευνά την Αθήνα και τον ρόλο που διαδραματίζει ως σκηνικό της οικονομικής κρίσης. Καθώς η Ελλάδα προχωρά προς την αλλαγή μέσα από αναταραχές και διαδηλώσεις, έχει και μια σιωπηλή ζωή, που αντανακλάται στον φακό της. Εξερευνά κυρίως τους εσωτερικούς χώρους κυβερνητικών κτιρίων και σχολείων, θέτοντας το ερώτημα πώς αυτοί αποτυπώνουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

H σύγχρονη Ελλάδα στον φακό της Ειρήνης Βουρλούμη-1

Ξεκίνησε την καριέρα της ως φωτογράφος στο Metro των New York Times. Τώρα εργάζεται ως ανεξάρτητη φωτογράφος για διάφορες διεθνείς εκδόσεις, εστιάζοντας στις τρέχουσες οικονομικές και προσφυγικές κρίσεις. Στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 8 μ.μ., ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με λήψεις της υπό τον τίτλο «Εν Αναμονή». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από το ομώνυμο βιβλίο της, το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017, από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Hatje Cantz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή