Ενα ντέρμπι που υπό άλλες συνθήκες θα καθόριζε πολλά

Ενα ντέρμπι που υπό άλλες συνθήκες θα καθόριζε πολλά

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καμπάνα από την υπόθεση του Βέμερ χτύπησε πολύ δυνατά, σε σημείο να… σιγήσει το αυριανό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν σίγουρα το πιο ενδιαφέρον της 29ης αγωνιστικής και ενδεχομένως το πιο κρίσιμο του πρωταθλήματος. Οι δικαστικές αποφάσεις, όμως, εξουδετέρωσαν τη δυναμική του και έδωσαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα στη διεξαγωγή του, μιας και αυτό το ντέρμπι δεν κρίνει τίποτα επί της ουσίας παρά μόνο το γόητρο.

Εάν και εφόσον η δικαστική διαμάχη του με την ΑΕΚ είχε καταλήξει διαφορετικά, το ντέρμπι της Λεωφόρου ενδεχομένως θα ήταν το τελευταίο υψηλό εμπόδιο στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τον τίτλο. Η μάχη αυτή χάθηκε οριστικά για τους Θεσσαλονικείς, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με την απόρριψή της έφεσής τους, ενώ η ήττα του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη φρόντισε να μην καθορίσει αυτό το ντέρμπι ούτε καν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον «μαξιλαράκι» ασφαλείας 4 βαθμών και τελευταίο παιχνίδι με τον ουραγό Πλατανιά στην Τούμπα, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά ακόμα κι αν ηττηθεί στη Λεωφόρο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Το Διαιτητικό Δικαστήριο τον υποχρέωσε, χθες, να καταβάλει μια κι έξω 450.000 ευρώ στον Βέμερ, χωρίς να του δίνει την ευκαιρία αποπληρωμής με δόσεις. Αυτό μεταφράζεται σε οριστική κατοχύρωση του πρώτου -3 από την περασμένη εβδομάδα, εξέλιξη που από μόνη της σημαίνει απώλεια κάθε ελπίδας του Παναθηναϊκού για την 5η θέση ώστε να αποσβέσει άμεσα την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του. Μετά τη χθεσινή απόφαση, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βρουν εξωδικαστική λύση, αλλά η πλευρά του Βέμερ αρνήθηκε τις προτάσεις τους, όπερ σημαίνει ότι εάν δεν γινόταν, έστω και την τελευταία στιγμή, εξόφληση της οφειλής, το -3 θα μετατραπεί οριστικά και αμετάκλητα σε -6. Αυτή η ποινή δεν «σκοτώνει» τον Παναθηναϊκό, αλλά εάν δεν εξοφλήσει ή δεν βρει λύση με τον Βέμερ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, θα ακολουθήσει τρίτο -3 και θα υποβιβαστεί στη Φούτμπολ Λιγκ…

Με όλα αυτά, ελάχιστα είναι τα «κουτάκια» που μένουν ανοικτά στην προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που θα γίνει αύριο σε μία δόση, με τα οκτώ παιχνίδια της να ξεκινούν στις 19.00. Τι απομένει να κριθεί; Να φανεί ποιος από τους Αστέρα Τρ. και Ξάνθη θα πάρει πλεονέκτημα για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και να κλείσει οριστικά η μάχη για την παραμονή. Η Λαμία έχει 5 β. διαφορά από την Κέρκυρα, υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία και αναζητεί πλέον μόνο έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές για να «κλειδώσει» την παραμονή της. Μπορεί να σωθεί ακόμη κι αν δεν πάρει κανέναν, αρκεί η Κέρκυρα να μην κερδίσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια της, το ένα εκ των οποίων είναι το αυριανό στην έδρα της κόντρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής (Κυριακή, 19.00): Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, Κέρκυρα – ΑΕΚ, Ξάνθη – Λάρισα, Λεβαδειακός – Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς – Πανιώνιος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28 αγωνιστικές): ΑΕΚ 66, ΠΑΟΚ 58, Ολυμπιακός 54, Ατρόμητος 50, Αστέρας Τρ. 39, Ξάνθη 39, Παναιτωλικός 35, Λεβαδειακός 34, Πανιώνιος 34, Παναθηναϊκός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 31, Λάρισα 30, Απόλλων 29, Λαμία 26, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 10.

ΣΗΜ. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο μηδενισμούς και -3 β., ο Ολυμπιακός -3 β. και ο Παναθηναϊκός -8 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή