Βενετία: Μεταλλικές μπάρες για να… αποσυμφορηθούν από τους τουρίστες τα κεντρικά σημεία της πόλης

Βενετία: Μεταλλικές μπάρες για να… αποσυμφορηθούν από τους τουρίστες τα κεντρικά σημεία της πόλης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοποθετήθηκαν χθες οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας. Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στην «Λίστα ντι Σπάνια».

Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.

Οι μπάρες είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες – αμέσως πριν και κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς – όταν στη Γαληνοτάτη αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες τουρίστες. Ο δήμος θα ενημερώνει για τις σχετικές του αποφάσεις, χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν λείπουν, ωστόσο, ορισμένοι κάτοικοι της πόλης που θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με την μοναδική αρχιτεκτονική της Βενετίας.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή