Ιράν: Ξεκίνησε η δίκη των υπόπτων για τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Τεχεράνη τον Ιούνιο του 2017

Ιράν: Ξεκίνησε η δίκη των υπόπτων για τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Τεχεράνη τον Ιούνιο του 2017

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των υπόπτων ως μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι κατηγορούνται για τις δύο φονικές επιθέσεις στην Τεχεράνη τον Ιούνιο του 2017, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan online.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις ήταν οι πρώτες στο Ιράν για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.

«Είκοσι έξι πρόσωπα είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση», δήλωσε ο δικαστής Αμπολγασέμ Σαλαβατί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στις 7 Ιουνίου 2017, 17 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματισθεί σε επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Επιπλέον, πέντε δράστες είχαν σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις και, σύμφωνα με το Mizan online, οι 26 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό και στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ιράν, για να πραγματοποιήσουν τη διπλή επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης ακροαματικής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία οικογενειών των θυμάτων, αναγνώσθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος οκτώ κατηγορουμένων.

Η Τεχεράνη προσέφερε στρατιωτική βοήθεια στις κυβερνήσεις της Συρίας και του Ιράκ, για να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας στις δύο αυτές χώρες στρατιωτικούς συμβούλους και «εθελοντές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή