Θεοδωράκης προς Ερντογάν: Το δίκαιο είναι με τους Ελληνες

Θεοδωράκης προς Ερντογάν: Το δίκαιο είναι με τους Ελληνες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αναγκαιότητα της άμεσης συγκρότησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε κάμερα της ΕΡΤ στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα: «Εθνική συνεννόηση: παρόν και μέλλον στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου βρίσκεται. Μάλιστα, προκάλεσε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλουν στην υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής πρότασης που έχει καταθέσει το Ποτάμι.

Αναλυτικά η δήλωση του στην κάμερα της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Το «εθνική συνεννόηση» έχει καταντήσει να είναι η καραμέλα στο στόμα των πολιτικών. Το θέμα είναι τι πραγματικά κάνουμε για την εθνική συνεννόηση. Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση σε ότι αφορά τουλάχιστον το πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι τα μεγάλα εθνικά -πατριωτικά ζητήματα. Η δημιουργία ενός συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, η ηγεσία του στρατεύματος και θα λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις για τα πατριωτικά θέματα. Ιδού η Ρόδος και ιδού το πήδημα για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, κυρίως για την κυβέρνηση, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της «Νέας Κρήτης» έκανε λόγο για την επιθετική στάση που έχει υιοθετήσει ο Ερντογάν και κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για αυτά που θεωρεί εκκρεμότητες, καθώς «το δίκαιο και το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Ελλήνων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή