Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θεωρούν οι πολίτες ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue.

Συγκεκριμένα το 74% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ το 16% εκτιμά ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η επιθετικότητα και η αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-1

 

Στην ερώτηση «σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας πιστεύετε ότι έχουν καλυτερεύσει, έχουν χειροτερεύσει ή έχουν παραμείνει οι ίδιες, το 81% απάντησε ότι έχουν χειροτερεύσει, το 16% ότι είναι ίδιες και μόλις το 2% ότι έχουν καλυτερεύσει.

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-2

Οσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών σχέσεων το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση χειρίζεται μάλλον λάθος το θέμα, ενώ το 37% απαντά μάλλον σωστά.

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-3

Μάλλον λάθος θεωρεί την κριτική που κάνει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα το 56% και μάλλον σωστή το 32%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το 27% κατά.

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-4

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα πρέπει ή όχι να κάνει διάλογο και διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, το 70% απάντησε ότι μάλλον πρέπει και το 28% μάλλον όχι ενώ το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία τα επόμενα χρόνια και το 44% πιθανό.

Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-5
Δημοσκόπηση: Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή