Γάλλοι στρατιώτες-σκιέρ πραγματοποιούν άσκηση σε ένα χιονισμένο βουνό της Γαλλίας, λίγο καιρό πριν τη μεταφορά τους στο δριμύ ψύχος της Νορβηγίας, το 1940. (AP Photo)


Μετά από σχεδόν είκοσι ολόκληρα χρόνια, ο Πόλεμος του Βιετνάμ φτάνει στο τέλος του, με τις δυνάμεις του Βορείου Βιετνάμ και τους αντάρτες των Βιετκόνγκ να καταλαμβάνουν τη Σαιγκόν, και την αμερικανική πρεσβεία να εκκενώνεται αεροπορικώς από το προσωπικό της και τους πεζοναύτες που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της, το 1975.  (AP Photo/phu)


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δίνει το χέρι του στον Ιρακινό ομόλογο του, Νουρί Αλ-Μαλίκι, στο κατώφλι του Νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο, το 2009. Η συνάντηση των δύο ηγετών έλαβε χώρα λίγο πριν την οριστική αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ, οι οποίες βρίσκονταν επί έξι και πλέον έτη στη χώρα, μετά την από κοινού εισβολή τους με δυνάμεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Πολωνίας, τον Μάρτιο του 2003. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)


Νεαρά μέλη της Χιτλερικής Νεολαίας επιδίδονται σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές πρακτικές του καθεστώτος του Τρίτου Ράιχ, καίγοντας εκατοντάδες βιβλία με μαρξιστικό και εβραϊκό περιεχόμενο και γενικότερα όσα βιβλία το ναζιστικό καθεστώς χαρακτήριζε «αντιγερμανικά», στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, το 1938. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ