Tα must του πλατό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της Κέρκυρας τα καλά

Μοσχαρίσιο προσούτο, καυτερό σαλάμι και σαλαμάκι σπιανάτα φτιάχνει η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία. Τρία φοβερά αλλαντικά, μαστόρικα και πετυχημένα. Το μεν προσούτο έχει μεστή, συμπαγή, άλιπη γεύση, φινετσάτη, το δε καυτερό είναι η ελληνική εκδοχή του σπανιόλικου τσορίθο, σούπερ αρωματικό, θεσπέσια πικάντικο, πολύ πολύ νόστιμο, και το σπιανάτα, με μπόλικα λιπάκια στην υφή του, είναι βελούδινο, με τραγανούς κόκκους πιπεριού. Στα οπωσδήποτε του πλατό!

Τηλέφωνο παραγωγού: 26610-91.465

Στα καταστήματα Αραπιάν, Καραμανλίδικα του Φάνη.

Σαλάμι σιτεμένο

Σαλάμι αέρος μεγαλύτερης ωρίμασης από το συνηθισμένο, δηλαδή 60 ημερών αντί για 20 ή 30. Έτσι γίνεται αρωματικό, αποκτά μεστή γεύση, σιτεμένη, νοστιμιά και βελούδινη υφή με μικρούς κόκκους ζουμερού λίπους. Παράγεται στο εργαστήρι της οικογένειας του Μιράν Κουρουνλιάν.

Στα καταστήματα Μιράν Τ/210-32.17.187 

Χοιρινό καπνιστό Κερκίνης

Απίθανο κάπνισμα, στιβαρή υφή κρεάτινη, με ένα στεφάνι λίπους να προσθέτει μια βουτυράτη πινελιά. Αυτή η χοιρινή μπριζόλα με βότανα του Μπόρα είναι αλλαντικό καλοφτιαγμένο, με ολοκληρωμένη γεύση. Η σερραϊκή εταιρεία φημίζεται για το βουβαλίσιο κρέας, αλλά ξέρει να χειρίζεται και το χορινό. Αλλαντικό για μπρουσκέτες μαζί με μια μαρμελάδα ή ένα πατέ ελιάς, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε πάσης φύσεως παλαιωμένα αποστάγματα και εκλεκτά malt ουίσκι.

Τηλέφωνο παραγωγού: 23270-31.109

Στα καταστήματα Μιράν

Χοιροτεχνίες με ελληνικό κρέας

Σε μια μεγάλης έκτασης ιδιόκτητη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη Λιβαδειά, η Φάρμα Χαρτάκη ασχολείται με την εκτροφή χοίρων, τη μεταποίηση και την τυποποίηση. Ανάμεσα στα άλλα καλούδια που παράγουν, δοκιμάσαμε καπνιστό μπέικον αυθεντικό, με μπόλικο λιπάκι, λουκάνικα χοιρινά με 90% κρέας σε διάφορες γεύσεις, εκ των οποίων πολύ ενδιαφέρον έχουν αυτά με γραβιέρα και λιαστή ντομάτα, και τα καυτερά με μπούκοβο. Πεντανόστιμα, ζουμερά, άψογα καπνισμένα και αρτυμένα με βότανα είναι το χοιρομέρι, η μπριζόλα, το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.

Τηλέφωνο παραγωγού: 22680-24.055

Στο κατάστημα Παραδοσιακό Μπακάλικο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή