Tinos Food Paths 2018, 7 – 13 Μαΐου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 4η χρονιά η γιορτή γαστρονομίας της Τήνου.

Παρακολουθώ τους Τηνιακούς γαστρονόμους πολύ πριν από το πρώτο τους Tinos Food Paths που άφησε εποχή και δημιούργησε τάση στον τρόπο προβολής της τοπικής κουζίνας. Ένα όμορφο παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες μικρές γαστρονομικές κοινότητες. Τους παρακολούθησα να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται μέσα από όλο αυτό, να δημιουργούν μεταξύ τους σχέσεις πλεγμένες σφιχτά γοητεύοντας εμάς τους υπόλοιπους με το ήθος, το πάθος, το κέφι και τη δημιουργικότητά τους.

Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κανείς το μέγεθος της προσμονής όλων όσων παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες δράσεις τους, να έρθουν οι μέρες εκείνες της εφετινής γαστρονομικής γιορτής τους στις 7 με 13 Μαΐου.

Tinos Food Paths 2018, 7 – 13 Μαΐου-1

Το TFP 2018 θα είναι αφιερωμένο στους περιστεριώνες και στο πιτσούνι, σήμα κατατεθέν της παραδοσιακής κουζίνας του νησιού, που αποτελεί για τους ντόπιους εκλεκτή τροφή αλλά και ιδιαίτερα περιζήτητη πρώτη ύλη για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες. «Νιώθοντας πάντα περήφανοι για τον τόπο μας και αυτά που αυτός μας προσφέρει θα ακολουθήσουμε καινούριες διαδρομές και θα χαράξουμε τα μονοπάτια της γεύσης» λένε οι ίδιοι.

Tο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στους περιστερώνες του χωριού Ταραμπάδος θα ακούσουμε φωνές από το παρελθόν, θα θαυμάσουμε κομψοτεχνήματα παλιών χτιστάδων, θα στρώσουμε τραπέζια. Θα γευτούμε το παρελθόν και θα ατενίσουμε αισιόδοξα το μέλλον.
  • Για δεύτερη χρονιά το «Greek Spirits Workshop» by Difford's Guide θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Tinos Food Paths. Διάσημοι bartenders του εξωτερικού μαζί με κορυφαίους Έλληνες, θα δοκιμάσουν αποστάγματα, θα μας εμπνεύσουν και θα εμπνευστούν από τον τόπο μας.
  • Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας απολαύστε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Γαστρονομία της Τήνου από όλους τους φωτογράφους του νησιού, αλλά και την εικαστική έκθεση: «Εν είδει περιστεράς» ιδέα – σύμβολο – χώρος. Επιμελητής: Μάνος Στεφανίδης ιστορικός τέχνης, καθηγητής ΕΚΠΑ. Διοργανωτής: Σύλλογος καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου, με συνδυοργανωτές το ΙΤΗΠ, τον Δήμο Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου.
  • Η «παλιά ψαραγορά» θα είναι το «βήμα». Ένας χώρος στο κέντρο του λιμανιού, ζωντανός όλη την ημέρα. Στην καρδιά της μεγάλης γιορτής της γαστρονομίας του τόπου, στην «αγορά», μάγειροι, bartenders, παραγωγοί, λαογράφοι, θα εναλλάσσονται στο βήμα, ενώ παράλληλα διάφορες δράσεις για παιδιά, παρουσιάσεις για επαγγελματίες και μη, εκθέσεις προϊόντων, ανοιχτές εκδηλώσεις με παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μαγειρικές, σεμινάρια, αλλά και συζητήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
  • Εστιατόρια και επιχειρήσεις όλου του νησιού, δημιουργούν δράσεις εμπνευσμένες από την τοπική γαστρονομική κουλτούρα του τόπου, οι οποίες θα προβάλλονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του TFP www.tinosfoodpaths.gr μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή