Παππάς: Διαφωνία στο πρόγραμμα των μικροδορυφόρων η αιτία της αποχώρησης Κριμιζή

Παππάς: Διαφωνία στο πρόγραμμα των μικροδορυφόρων η αιτία της αποχώρησης Κριμιζή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανυπέρβλητη διαφωνία για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων απέδωσε την απόφαση του Στ. Κριμιζή να παραιτηθεί από την Προεδρία του ΕΛΔΟ, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο κ. Παππάς ανέφερε

«Αναπτύχθηκε μια συζήτηση στα δύο ΔΣ στα οποία συμμετείχε ο κ. Κριμιζής, τον οποίο εγώ τον εκτιμώ ως επιστήμονα πάρα πολύ. Είναι ένας επιστήμονας με παγκόσμια αναγνώριση. Προφανώς εκεί προέκυψε μια ανυπέρβλητη διαφωνία για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων. Συμμετέχουν τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας (ανάμεσά τους και της Πάτρας), τα οποία εξειδικεύονται στην κατασκευή μικροδορυφόρων. Νομίζω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ κρίσιμη πολιτική επιλογή».

Όσον αφορά στο θέμα των υπό κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί έπρεπε να είχαν επιστρέψει χθες. Η Δικαιοσύνη, αν υπήρχε εκεί πέρα και λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε, δηλαδή να τους είχε απαγγείλει κατηγορίες, και εν πάση περιπτώσει, αυτό ήταν η έκφραση μιας σκοπιμότητας, εκ μέρους της Τουρκίας, να κλιμακώσει την ένταση για λόγους άλλους. Ελπίζω, εύχομαι, το γεγονός ότι η Τουρκία θα πάει γρήγορα σε εκλογές, προφανώς φοβούμενη η ηγεσία της την καθίζηση της τουρκικής οικονομίας, να δώσει τη δυνατότητα να αποκατασταθούν τα πράγματα και να ηρεμήσουν».

Αναφερόμενος τέλος στη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο είπε. «Αυτή η συνεργασία είναι έντιμη και μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο ξαναέστησε την οικονομία στα πόδια της» είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή, θα είναι δύναμη σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα είναι πρώτο κόμμα, και θα κληθούν και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις να καθορίσουν τη στάση τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή