Αποσπάσεις από μάχιμες υπηρεσίες και όχι από VIP καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Αποσπάσεις από μάχιμες υπηρεσίες και όχι από VIP καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αδυναμία να εκτελέσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσίες φύλαξης επισήμων επρόκειτο να αποσπασθούν από αυτές και να ριχθούν σε μάχιμες υπηρεσίες, εγκαλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου είχαν έρθει στον απόηχο δημοσιεύματος της «Καθημερινής» που απεκάλυπτε την αποδυνάμωση υπηρεσιών αιχμής της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί υπάλληλοι, «τα νούμερα δε βγαίνουν» με αποτέλεσμα οι κυριότερες αποσπάσεις να γίνονται από κεντρικής υπηρεσίες της Ασφάλειας και όχι από τα VIP.

Σημειώνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους:

«Την 12/04/2018 εκδόθηκε «πανηγυρικό» Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέφερε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι 800 αστυνομικοί από συνοδεία επισήμων προσώπων και Επιτελικά Γραφεία του Αρχηγείου θα διατεθούν σε πεζές περιπολίες, Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

.

(…) Τελικά οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν, απ’ ότι πληροφορούμαστε στον αριθμό 800 θα επιχειρήσουν να υπολογίσουν και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. – Ο.Π.Κ.Ε.

«Ο επικοινωνιακός οίστρος λοιπόν που έχει καταλάβει τους υπευθύνους να υλοποιήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια οδηγεί σε μια σειρά αστοχιών.

Την Παρασκευή 28/4/2018 εκδόθηκε Διαταγή με την οποία μετακινούνται ακόμη 32 αστυνομικοί από μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας στις πεζές περιπολίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι μετακινούμενοι συνάδελφοι υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών, στο Οργανωμένο Έγκλημα, στο Ανηλίκων, στο Αναζητήσεων, στην Αθλητική Βία και άλλες Υπηρεσίες οι οποίες έχουν ήδη συνδράμει το σύστημα και με προηγούμενες Διαταγές, είναι πρώτης γραμμής και σίγουρα δεν είναι ούτε Επίσημα ούτε Επιτελεία (η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής από τον Νόμο δεν έχει επιτελική Υπηρεσία). Σύντομα όμως θα είναι Υπηρεσίες «φαντάσματα», καταλήγει η ανακοίνωση των αστυνομικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή