ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο προσωπάρχης Τζον Κέλι έχει χαρακτηρίσει «ηλίθιο» τον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο προσωπάρχης Τζον Κέλι έχει χαρακτηρίσει «ηλίθιο» τον Ντόναλντ Τραμπ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι διέψευσε τη Δευτέρα τις πληροφορίες που μετέδωσε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος έχει αποκαλέσει επανειλημμένα τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο».

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πολλούς νυν και πρώην εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε ότι ο Κέλι έχει εκστομίσει αυτή την έκφραση επανειλημμένα όταν αναφέρεται στον δισεκατομμυριούχο, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον μόνο κυματοθραύστη μιας καταστροφής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι «αλλοπρόσαλλες παρορμήσεις ενός προέδρου που έχει μια προσέγγιση στα πολιτικά πράγματα και στη λειτουργία της κυβέρνησης που χωράει πολλή συζήτηση».

Ο στρατηγός εν αποστρατεία αντέδρασε το απόγευμα της Δευτέρας με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Περνάω περισσότερο χρόνο με τον πρόεδρο από οποιονδήποτε άλλον κι έχουμε μια απίστευτα ειλικρινή και σθεναρή σχέση», διαβεβαίωσε ο Τζον Κέλι. «Γνωρίζει πάντα ποια είναι η θέση μου και τόσο ο ίδιος όσο και εγώ γνωρίζουμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι μια απόλυτη βλακεία», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας το πιο πολιτικά ορθό αρκτικόλεξο «BS» αντί για τον όρο «bullshit».

«Αυτή είναι άλλη μια γελοία προσπάθεια να σπιλωθούν εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ και να αποσπαστεί η προσοχή από τις πολλές επιτυχίες της κυβέρνησης» του ρεπουμπλικάνου, συνέχισε και πρόσθεσε ότι «παραμένω στρατευμένος στον πρόεδρο, στο πρόγραμμά του και στη χώρα μας».

Το NBC είχε μεταδώσει τον Οκτώβριο ότι ο τότε ακόμη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Ρεξ Τίλερσον -τον οποίο καθαίρεσε στα μέσα του Μαρτίου ο Τραμπ, έπειτα από μήνες σεναριολογίας για την αποχώρησή του- είχε επίσης αναφερθεί το καλοκαίρι στον πρόεδρο με υβριστικό τρόπο.

Ο Τίλερσον είχε αναγκαστεί τότε να ορκιστεί δημόσια πίστη στον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Μετά τη δημοσίευση τον Ιανουάριο ενός βιβλίου με αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στους διαδρόμους και πίσω από κλειστές πόρτες στον Λευκό Οίκο, ο Τίλερσον είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον Τραμπ και να διαβεβαιώσει ότι είναι διανοητικά απόλυτα σε θέση να κυβερνήσει. «Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη διανοητική του ικανότητα, δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τη διανοητική του ικανότητα», είχε διαβεβαιώσει το CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή