Εξηγήσεις από Τραμπ ζητεί ο Μιούλερ

Εξηγήσεις από Τραμπ ζητεί ο Μιούλερ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας εμμέσως τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ ότι άφησε να διαρρεύσουν στον Τύπο τα ερωτήματα που του απηύθυνε, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών περί ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές του 2016.

«Είναι τόσο αισχρό, που οι ερωτήσεις γύρω από το ρωσικό κυνήγι μαγισσών “διέρρευσαν” προς τα μέσα ενημέρωσης», σχολίασε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Προσέθεσε, όμως, ότι στα ερωτήματα του Μιούλερ «δεν υπήρχε καμία αναφορά σε συνέργεια» με τους Ρώσους.

Τη Δευτέρα, οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal φιλοξένησαν παραπλήσια ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο Μιούλερ κατήρτισε κατάλογο με περισσότερα από 40 ερωτήματα, ζητώντας από τον πρόεδρο να συμμετάσχει στις έρευνες που διεξάγει. Στα εν λόγω ερωτήματα όντως δεν γίνεται πουθενά λόγος για υποψία συνέργειας Τραμπ – Ρώσων, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτάται αν γνώριζε οτιδήποτε γύρω από απόπειρες ρωσικής παρέμβασης μέσω διαδικτυακής πειρατείας και αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων αφορά πιθανές περιπτώσεις παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης, όπως στην περίπτωση της απόλυσης του πρώην διοικητή του FBI Τζέιμς Κόουμι από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο μεταξύ, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι διέψευσε, ως «απόλυτη ανοησία», ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου NBC που τον ήθελε να έχει χαρακτηρίσει «ηλίθιο» τον πολιτικό του προϊστάμενο. Τέλος, η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία διατείνεται ότι είχε ευκαιριακή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006, άσκησε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση. Αφορμή στάθηκε σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, που χαρακτήριζε «απολύτως βρώμικη δουλειά» σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Ντάνιελς και υποτίθεται ότι απεικόνιζε άτομο που την είχε απειλήσει «να πάψει να ενοχλεί τον Τραμπ», αν δεν θέλει να έχει μπλεξίματα η ίδια ή και η μικρή της κόρη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή