Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Λουίζας Κακίση με θέμα «Μετάβαση» στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στις 7.30 μ.μ. Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, πλατεία Κλαυθμώνος.

• Με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» για ένα χρόνο, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει δύο ανάλογες εκθέσεις: η πρώτη είναι αφιερωμένη στα εξώφυλλα, στις προμετωπίδες και στις εικονογραφήσεις βιβλίων που έχει φιλοτεχνήσει ο σπουδαίος ζωγράφος Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Η δεύτερη αφορά τον κόσμο της Μέσης Ανατολής και τιτλοφορείται «Ισλαμική Καλλιγραφία. Η Τέχνη της Ιρανικής Γραφής». Κουμπάρη 1.

• Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση βγαίνει από τη βάση της, κάνοντας βόλτα (2-16/5) από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το Πεδίον του Αρεως και τη Νομική Σχολή. Στην πορεία διοργανώνει δράσεις που διερευνούν τον ρόλο της αρχαιολογίας στην κατασκευή των εθνικών αφηγήσεων. Πρόγραμμα στο sgt.gr.

• Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, το Rue Lepsius, ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο που αφηγείται τον βίο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Στις 8.30 μ.μ.

• Οι EncArdia με τον Ηλία Λογοθέτη και τον Κώστα Θωμαΐδη σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ελευθερία, 50 χρόνια από τον Μάη του ’68. Στο Half Note, στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

• Η ιστορική βιβλιοθήκη του κτιρίου Σίνα ανοίγει για το κοινό κάθε Τετάρτη 20.30-22.00. Λόφος Νυμφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή