ΚΚΕ: Στόχος η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων

ΚΚΕ: Στόχος η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ενίσχυση του αγώνα και της εργατικής λαϊκής πάλης κάλεσε χθες, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο κ. Κουτσούμπας προέταξε στο μήνυμά του ως κεντρικό διακύβευμα της τρέχουσας συγκυρίας την πάλη «για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης». Ως βασικές διεκδικήσεις ανέφερε τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση «της φοροληστείας». Δεδομένων των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε επίσης σε πάλη «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου», ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων.

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο σχολίασε, την ίδια στιγμή, ο Περισσός τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία. Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ υπογραμμίζεται ότι «για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας καμαρώνει για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησής του μπροστά σε έναν εκπρόσωπο του διεθνούς κεφαλαίου, όπως είναι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ».

Και στην ίδια ανακοίνωση, σε πνεύμα έντονα επικριτικό για τον τρόπο με τον οποίο έχει πολιτευθεί ο κ. Τσίπρας, τονίζεται: «Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση, αφού ο κ. Τσίπρας, από δήθεν επικριτής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, την οποία χαρακτήριζε ως “επιτομή του νεοφιλελευθερισμού”, έχει μεταλλαχθεί σε πρωτομάστορα των “μεταρρυθμίσεων” που τσακίζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή