Παλλήνη: Το θύμα φαίνεται να γνώριζε τον δολοφόνο του

Παλλήνη: Το θύμα φαίνεται να γνώριζε τον δολοφόνο του

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός με τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο στήθος έπεσε χθες τα ξημερώματα ο πρώην αστυνομικός Σ.Π., έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο 57χρονος δολοφονήθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, τη στιγμή ακριβώς που έβγαινε από την ταβέρνα «Ο Κρητικός», στην οδό Αιόλου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της ιδιαίτερα σκοτεινής υπόθεσης, μιλούσαν χθες για «ενέδρα θανάτου», αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσουν τα κίνητρα του φόνου. Αφηναν πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρώην αστυνομικός να γνώριζε τον δολοφόνο του καθώς, όπως αποκάλυψαν, ο δράστης δεν άνοιξε πυρ τη στιγμή που ο 57χρονος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις «συμβολαίων θανάτου». Αντίθετα, μπήκε στην αυλή της ταβέρνας, πλησίασε τον πρώην αστυνομικό τη στιγμή ακριβώς που αυτός έβγαινε από το κατάστημα και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση. «Το γεγονός ότι οι κάλυκες βρέθηκαν στην αυλή του εστιατορίου και όχι στον χώρο όπου το θύμα είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ένα μαύρο Smart, ενισχύουν το ενδεχόμενο δράστης και θύμα να γνωρίζονταν», σχολίασε στην «Κ» αρμόδια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο φόνος έγινε λίγο μετά τη 1 π.μ. και στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών. Ο 57χρονος ήταν τακτικός πελάτης της ταβέρνας στην Παλλήνη, την οποία επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας μαζί με έναν γνωστό του. Ο τελευταίος αποχώρησε τα μεσάνυχτα, ενώ, αντίθετα, ο Σ.Π. παρέμεινε για λίγη ώρα ακόμα συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη της. Βγαίνοντας από το κατάστημα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο του. Δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στον θώρακα και εν ζωή κινήθηκε πίσω, προς το εσωτερικό της ταβέρνας, για να βρει καταφύγιο. Σωριάστηκε στο έδαφος και υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Το θύμα, μολονότι είχε άδεια, δεν οπλοφορούσε.

Ο Σ.Π. αποχώρησε από την ΕΛ.ΑΣ. στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχοντας υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική, στη Δίωξη Ναρκωτικών, στην Κρατική Ασφάλεια και στην ΕΚΑΜ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κατηγορήθηκε για διαφθορά, αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και μάλιστα τιμήθηκε για την επίδοσή του σε μυστική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στον Εβρο. Διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες, καθώς επίσης με νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ είχε παρακολουθήσει ειδικές εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ πάνω σε θέματα φύλαξης προσώπων. Φέρεται μάλιστα να παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας σε επωνύμους, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε επαφές και με εταιρεία σεκιούριτι που δραστηριοποιείται κυρίως στη Μύκονο. Μάλιστα, το μαύρο Smart που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του φέρεται να είναι καταχωρισμένο στην εν λόγω εταιρεία.

Αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα αξιολογούν και το γεγονός ότι ο φόνος του πρώην αστυνομικού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβολαίων θανάτου στο πλαίσιο του εν εξελίξει πολέμου στον χώρο της νύχτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή