Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες στο roadshow της Αθήνας

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες στο roadshow της Αθήνας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή επενδυτών από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου, πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο 3 και 4 Μαΐου το roadshow της Wood and Company στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να δώσει ένα σημαντικό στίγμα των διαθέσεων αλλά και των εκτιμήσεων των ξένων funds τόσο για την πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και των εγχώριων εισηγμένων εταιρειών, όσο και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το ετήσιο συνέδριο Greek Retreat θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη και –σύμφωνα με πληροφορίες– έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 48 εγχώριων και ξένων επενδυτών και funds, που έχουν ήδη κλείσει τα ραντεβού τους με 20 συνολικά εισηγμένες εταιρείες και τράπεζες.

Εκτός βέβαια από τις συναντήσεις των επενδυτών με τις ελληνικές εταιρείες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί δείπνο στο εστιατόριο «Kuzina» στο Θησείο και το εστιατόριο «Γαρμπή» στο Καβούρι.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, οι επενδυτές, είτε σε γκρουπ είτε σε «κλειστές» συναντήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες από τους εκπροσώπους και επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών σχετικά με τις προοπτικές και την επιχειρηματική στρατηγική τους, ενώ θα θέσουν τα ερωτήματά τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας ενόψει και του τέλους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγμένες που θα παρευρεθούν στο Greek Retreat είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου το «παρών» θα δώσουν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, «Σαράντης» και Τιτάν.

Από τους συνολικά 48 επενδυτές που συμμετέχουν στο συνέδριο, η πλειονότητα αφορά ξένα funds αφού το 90% είναι funds από τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Φρανκφούρτη. Μεταξύ αυτών είναι «μεγάλα» ονόματα όπως το αμερικανικό fund Wellington, το επίσης αμερικανικό Franklin Templeton, το ελβετικό Pictet Asset Management και το ολλανδικό ασφαλιστικό fund APG Group NV.

Με βάση τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς το συνέδριο πραγματοποιείται πραγματικά στο «παρά 5» της επίσημης ανακοίνωσης των stress tests των ελληνικών τραπεζών. Με τους επενδυτικούς οίκους να έχουν «σταθεί» με μπαράζ εκθέσεών τους το τελευταίο διάστημα, στα σημαντικά ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες μετά το πέρας των stress tests, όπως η μεγάλη πρόκληση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η στάση και οι εκτιμήσεις των funds θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και καθοριστικό ίσως ρόλο για την πορεία των μετοχών τους στο χρηματιστήριο το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι τράπεζες έχουν υπεραποδώσει στο ταμπλό, σημειώνοντας κέρδη άνω του 30% τον Απρίλιο, κάτι που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την «επόμενη μέρα» των stress tests και αν θα ισχύσει ή όχι ο γνωστός χρηματιστηριακός κανόνας «αγόρασε στη φήμη, πούλα στο γεγονός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή