Προσπέραση Χάμιλτον σε Φέτελ με νέο κύκλο αντιπαράθεσης

Προσπέραση Χάμιλτον σε Φέτελ με νέο κύκλο αντιπαράθεσης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπική αντιμαχία εξελίσσεται και φέτος ο συναγωνισμός των Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ για το στέμμα της τρέχουσας σεζόν στη Φόρμουλα 1, που θα χαρίσει στον νικητή την επίζηλη δεύτερη θέση (πλάι στον Μανουέλ Φάντζιο) στο πάνθεον του αθλήματος με πέντε κατακτήσεις.

Ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες ξεπέρασε τον Φέτελ στη βαθμολογία με τη νίκη του στην πίστα του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν την περασμένη Κυριακή, και λίγες ώρες αργότερα κατηγόρησε τον Γερμανό οδηγό της Φεράρι ότι παρέβη τέσσερις φορές τους κανονισμούς περί οδήγησης πίσω απο το αυτοκίνητο του αλυτάρχη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ενα χρόνο μετά το περυσινό γκραν πρι του Μπακού, όπου Χάμιλτον και Φέτελ ενεπλάκησαν σε διαμάχη, με τον Φέτελ να χτυπά με το μονοθέσιό του αυτό του Χάμιλτον, η αντιπαράθεση των δύο κύριων διεκδικητών του τίτλου φούντωσε και πάλι μετά την πρώτη νίκη του Βρετανού στη φετινή σεζόν. Σε ένα γεμάτο συγκινήσεις και περιστατικά αγώνα, ο Χάμιλτον εκμεταλλεύθηκε την προσπάθεια του Φέτελ να προσπεράσει τον προπορευόμενο Βάλτερι Μπότας και πήρε το προβάδισμα χωρίς να το χάσει ποτέ. Ωστόσο, ο πιλότος της Μερσέντες δεν έμεινε στη νίκη του, που του απέφερε υπεροχή τεσσάρων βαθμών στη βαθμολογία των οδηγών.

Κατέθεσε επίσημη ερώτηση στον διευθυντή των αγώνων Τσάρλι Γουάιτιν σχετικά με τη συμπεριφορά των πιλότων όταν προηγείται το όχημα του αλυτάρχη.

«Οι κανόνες λένε ότι αφού μπει στην πίστα το αυτοκίνητο του αλυτάρχη δεν μπορείς να ξεκινάς και να σταματάς, μπερδεύοντας τον επόμενο. Στην Αυστραλία ο Σεμπάστιαν επιτάχυνε και μετά φρέναρε, και κόντεψα να τον χτυπήσω. Και σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) το έκανε κάπου τέσσερις φορές», είπε ο Χάμιλτον. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό δημιουργεί προηγούμενο και τώρα θα το κάνουν όλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή