ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο της βελανιδιάς Μακρόν, Τραμπ

A.P.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απασχόλησε την περασμένη εβδομάδα η εξαφάνιση της μικρής βελανιδιάς, την οποία χάρισε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στον Αμερικανό ομόλογό του. Το δενδρύλλιο είχαν φυτέψει την περασμένη εβδομάδα στον κήπο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Τραμπ και ο Γάλλος προσκεκλημένος του.
Το φύτεμα της βελανιδιάς είχαν απαθανατίσει φωτογράφοι από όλο τον κόσμο την περασμένη Δευτέρα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα επίχρυσα φτυάρια και στα φορέματα των δύο Πρώτων Κυριών, παρά στη βλάστηση του νότιου προαυλίου του κτιρίου της προεδρίας.

Το δενδρύλλιο δεν εξαφανίσθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, αλλά «μπήκε σε καραντίνα» ορισμένου χρόνου, όπως γίνεται με κάθε φυτό και ζώο, που εισάγεται στις ΗΠΑ. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην πρόληψη μετάδοσης παρασίτων και ασθενειών στη χλωρίδα και πανίδα της αμερικανικής ηπείρου. Οι ρίζες της βελανιδιάς του Μακρόν τυλίχθηκαν έτσι σε πλαστικό, ενώ το δενδρύλλιο αφαιρέθηκε από τον κήπο της προεδρίας και θα παραμείνει για μικρό χρονικό διάστημα σε ειδικό χώρο για παρακολούθηση.

Η μικρή βελανιδιά προήλθε από το δάσος Μπελό, στην κοιλάδα του Μάρνη, 100 χλμ. βόρεια του Παρισιού. Στο δάσος Μπελό ανδραγάθησε το 1918 το αμερικανικό εκστρατευτικό σώμα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Μάχης του Μάρνη, με το σώμα των πεζοναυτών να χάνει περισσότερους από 2.000 άνδρες σε δύο μόλις ημέρες, καταφέρνοντας ωστόσο να απωθήσει τις δυνάμεις του γερμανικού αυτοκρατορικού στρατού από το γαλλικό έδαφος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ