Το μέλλον ανοίγεται στον Τσιτσιπά

Το μέλλον ανοίγεται στον Τσιτσιπά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες μετά την παρουσία του στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε χθες του 32χρονου Ισπανού Πάμπλο Αντουχάρ με 7-6, 6-2 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ΑΤΡ 250 του Εστορίλ. Χάρη στην εξαιρετική πορεία του στο σπουδαίο τουρνουά της Καταλωνίας, ο 19χρονος τενίστας ανέβηκε 19 θέσεις και από τη Δευτέρα είναι στο νούμερο 44 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εγινε έτσι ο πρώτος Ελληνας τενίστας που μπήκε στις πρώτες 50 θέσεις. Στη Βαρκελώνη το εμπόδιο του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών στο χώμα και Νο 1 στον κόσμο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ανυπέρβλητο και γνώρισε την ήττα με 6-2, 6-1. Αλλά με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του απέδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς άφησε τη Βαρκελώνη τη Δευτέρα και πέταξε για την Πορτογαλία προκειμένου να αγωνιστεί στο τουρνουά του Εστορίλ. Εχοντας μόλις μία ημέρα ξεκούρασης, κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στον αγώνα με τον έμπειρο Αντουχάρ, νικητή τον περασμένο μήνα στο Μαρακές.

Ωστόσο, η κλήρωση δεν του «χαμογέλασε», αφού μόλις στον δεύτερο γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Νο 1 του ταμπλό και 8 της παγκόσμιας κατάταξης, τον 31 ετών Νοτιοαφρικανό Κέβιν Αντερσον.

Πάντως, στον δρόμο προς τον τελικό της Βαρκελώνης νίκησε το Νο 7 στο κόσμο, Ντομινίκ Τιμ, και το Νο 11, Πάμπλο Καρένο Μπούστα. Επομένως και απέναντι στον ύψους 2.03 μ., Κέβιν Αντερσον ο Τσιτσιπάς είναι ικανός να πετύχει ακόμα μία σπουδαία νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή