Ινδία: Σκότωσαν 13 αδέσποτα σκυλιά για να εκδικηθούν τον θάνατο παιδιών

Ινδία: Σκότωσαν 13 αδέσποτα σκυλιά για να εκδικηθούν τον θάνατο παιδιών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργισμένοι Ινδοί χωρικοί σκότωσαν 13 αδέσποτους σκύλους σε αντίποινα για τον θάνατο παιδιών από σκυλιά, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαϊραμπάντ στην Πολιτεία Ούταρ Πραντές στη βόρεια Ινδία έχουν πανικοβληθεί από τις επιθέσεις σκύλων που σημειώνονται από τον Ιανουάριο και έχουν κοστίσει τη ζωή σε 14 παιδιά μέχρι στιγμής.

Αν και ο νόμος απαγορεύει τη θανάτωση αδέσποτων σκυλιών, οι κάτοικοι σκότωσαν τρία σκυλιά και χτύπησαν μέχρι θανάτου δέκα ακόμη για να εκδικηθούν τον θάνατο των παιδιών.

Η οργή των χωρικών ξεχείλισε την Τρίτη όταν σε τρία διαφορετικά περιστατικά σκύλοι σκότωσαν τρία παιδιά μικρότερα των 12 ετών. Τα παιδιά μάζευαν μάνγκο γύρω από το χωριό.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι τα παιδιά ήταν μόνα όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις», δήλωσε ο Σουρεσράο Α. Κουλκάρνι διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Σιταπούρ, επιβεβαιώνοντας τη σφαγή των σκύλων.

Μια ομάδα κτηνιάτρων και δασοφυλάκων έχει μεταβεί πλέον στο σημείο για να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των επιθέσεων αυτών στο κλείσιμο τον Νοέμβριο ενός σφαγείου στην περιοχή, όπου οι περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι έβρισκαν τροφή.

Στην Ινδία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι. Κάθε χρόνο καταγράφονται σχεδόν 17 εκατομμύρια περιστατικά από δαγκώματα σκύλων. Εξάλλου σχεδόν 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν από λύσσα κάθε χρόνο στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή