Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)

Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, 55.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, στην οποία σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις και επεισόδια, όπου διαδηλωτές προκάλεσαν καταστροφές σε εστιατόρια, έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ, ενώ όπως ανέφερε η γαλλική αστυνομία, στην πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, η οποία καταμέτρησε επίσης 14.500 ανθρώπους στο περιθώριο της προγραμματισμένης διαδήλωσης, εκ των οποίων 1200 άνθρωποι, κουκουλοφόροι στην πλειονότητά τους, μέλη του αναρχικού κινήματος των «Βlack Βloc».

Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)-1
Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)-2

Ποια είναι η ομάδα «Black Bloc»;

«Οι Black Bloc χρωματίζουν τις ζωές μας», ανέφεραν σε ένα από τα πολλά τους μηνύματα τα μέλη αυτού του αναρχικού κινήματος στις χθεσινές συγκρούσεις στο Παρίσι.

Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», οι ρίζες της ομάδας είναι γερμανικές και χρονολογείται στης δεκαετία του ’80.

Τα μέλη της οργάνωσης φορούν μαύρα ρούχα, μαύρες κουκούλες και μάσκες, ώστε να μην μπορούν να αναγνωριστούν από την αστυνομία.

Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)-4

Από τη δεκαετία του ’80, μία μικρή ομάδα αριστερών Γερμανών ξεκίνησε να δραστηριοποιείται με την ονομασία «Schwarzer Block», δηλαδή «Black Bloc».

Ποια είναι η ομάδα «Black bloc» που συμμετείχε στις βίαιες συγκρούσεις του Παρισιού (φωτογραφίες)-5

Στη Γαλλία αυτή η ομάδα αποκαλείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας και «Νebula», ενώ έχουν συσχετιστεί με τον αναρχισμό και τον αντιφασισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή