Οι υποστηρικτές του «σκληρού» Brexit αρνούνται ότι απηύθυναν τελεσίγραφο στην Μέι

Οι υποστηρικτές του «σκληρού» Brexit αρνούνται ότι απηύθυναν τελεσίγραφο στην Μέι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ομάδας εντός του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που ζητά μια «καθαρή έξοδο» από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αρνήθηκε ότι εξέδωσε τελεσίγραφο, ζητώντας από την πρωθυπουργό να αποσύρει την πρότασή της για μια τελωνειακή σύμπραξη με την Ενωση.

Σε έγγραφο που συντάχθηκε από το European Research Group, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, αναφέρεται ότι θα ήταν «αδύνατον» για τη Βρετανία να πετύχει ουσιαστικές εμπορικές συμφωνίες στο πλαίσιο μιας τελωνειακής σύμπραξης.

«Δεν υπάρχει θέμα τελεσιγράφου, είναι ένα έγγραφο που συντάχθηκε για μια συγκεκριμένη πλευρά της πολιτικής που δεν θα αποδώσει», ο Ρις-Μογκ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Η υποεπιτροπή της Μέι για το Brexit, που βοηθά να καθοριστεί η κατεύθυνση της πολιτικής για την αποχώρηση από την Ενωση, συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει τον περιορισμό των επιλογών σε μία από δύο σε ό,τι αφορά τη θέση για μια μελλοντική τελωνειακή ρύθμιση με την ΕΕ.

Μια τελωνειακή σύμπραξη είναι μία από τις προτεινόμενες επιλογές που η κυβέρνηση της Μέι έχει καταθέσει για τα τελωνεία, και σημαίνει ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να εισπράττει τους δασμούς της ΕΕ που προορίζονται για τα κράτη-μέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή