Αυστραλία: Καγκουρό επιτέθηκε σε τουρίστες

Αυστραλία: Καγκουρό επιτέθηκε σε τουρίστες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη επίθεση καγκουρό εναντίον επισκεπτών σε νοσοκομείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις για τη λήψη μέτρων όσον αφορά την σίτιση ή την προσέγγιση των ζώων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Τα εμβληματικά μαρσιποφόρα, σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Μόρισετ στην περιοχή της Λίμνης Μακουάιρ, δύο ώρες περίπου με το τρένο από το Σίδνεϊ, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι τα δελεάζουν με καρότα για να τα φωτογραφίσουν. Ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουν ή να γρατσουνίσουν κάποιον τουρίστα. Οπως λέει ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, κάποιοι ανόητοι τους δίνουν φαγητά από ταχυφαγεία και τσιπς, τα οποία τους προκαλούν επιθετικότητα.

Πολίτες αλλά και πολιτικοί απευθύνουν έκκληση στους τοπικούς φορείς να τοποθετήσουν πινακίδες σε πολλές γλώσσες στις οποίες θα προειδοποιούν τους τουρίστες να μην ταΐζουν τα καγκουρό, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald. Εχουν αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες καγκουρό έχουν κλωτσήσει ανθρώπους, τους έχουν γρατζουνίσει στο πρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν έρθει και στα χέρια, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα όπως η περίπτωση πρόσφατα ενός τουρίστα ο οποίος χρειάσθηκε να κάνει 17 ράμματα στο πρόσωπο.

Τα καγκουρό, όπως οι άλλοι μαρσιποφόροι συγγενείς τους, τα κοάλα, αποτελούν αξιοθέατο στην Αυστραλία και ζουν στην άγρια φύση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή