Εικαστικά στον κόσμο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθεση επικών διαστάσεων

Η τέχνη της πειραματικής/καλλιτεχνικής φωτογραφίας εξερευνάται μέσα από μια επικών διαστάσεων έκθεση στην Tate Modern του Λονδίνου. Με τίτλο «Shape of Light: 100 Years of Photography and Abstract Art», η έκθεση αφήνει τα πορτρέτα, τα τοπία και τη συμβατική καταγραφή, προβάλλοντας την κάθε είδους αφαίρεση, η οποία προκύπτει από το παιχνίδι του φωτός και την εργαστηριακή δουλειά. Ολα αυτά μέσα από το έργο πρωτοπόρων όπως οι Εντουαρντ Στάιχεν, Πολ Στραντ, Αλφρεντ Στίγκλιτζ, Μαν Ρέι, Λάζλο Μόχολι-Νάγκι κ.ά.

Tate Modern, μέχρι 14/10.

Το έβδομο ετήσιο ραντεβού στη Frieze

Η καθιερωμένη πια σύναξη των γκαλερί της Νέας Υόρκης διοργανώνεται για έβδομη φορά στο πάρκο του νησιού Ράνταλ. Περισσότεροι από 190 εκθέτες θα βρεθούν στην πελώρια Frieze, η οποία προσφέρει μια συνολική θεώρηση των σύγχρονων τάσεων στην τέχνη. Αυτή τη χρονιά την παράσταση αναμένεται να κλέψει το έργο «Black Dada Flag (Black Lives Matter)», μια μνημειακών διαστάσεων σημαία, δημιουργημένη από τον καλλιτέχνη Ανταμ Πέντλτον, η οποία θα κυματίζει στο νησί για 6 μήνες, καθιστώντας την πρώτη μακράς διάρκειας εγκατάσταση της Frieze. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ακόμα συζητήσεις με καλλιτέχνες και συγγραφείς, ενώ θα υπάρχουν και οι ανάλογες εκδόσεις.

3-6 Μαΐου, στο νησί Ράνταλ.

Ανοιξε ο Πύργος Prada

Εχει 60 μέτρα ύψος και φιλοξενεί έργα σύγχρονης τέχνης. Πριν από λίγες μέρες άνοιξε για το κοινό ο περίφημος Πύργος Τέχνης του Ιδρύματος Prada. Το έργο φέρει την υπογραφή του διάσημου Ολλανδού αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχαας, ο οποίος μεταμόρφωσε ένα παλιό αποστακτήριο τζιν στο νότιο Μιλάνο. Φιλοδοξία της Prada είναι το νέο έργο να αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη του Μιλάνου. Ο Πύργος αποτελείται από εννέα επίπεδα, τα έξι από τα οποία είναι εκθεσιακοί χώροι. Στους υπόλοιπους χώρους έχουν δημιουργηθεί ένα εστιατόριο αλλά και ένα μπαρ με πανοραμική θέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή