O ξεχωριστός Αγγελος Δεληβορριάς

O ξεχωριστός Αγγελος Δεληβορριάς

Κύριε διευθυντά

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επιστημόνων – Καλλιτεχνών – Λογοτεχνών εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος Αγγελου Δεληβορριά και τη δική μας θλίψη.

«Αγγελε, η σύμπτωση είναι φοβερή, έφυγες στις 24 Απριλίου, την ημέρα που θα μας παρουσίαζες την ομιλία σου στην Ακαδημία, μετά την εκλογή σου ως Ακαδημαϊκός. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Αφιέρωσες ολόκληρη τη ζωή σου στην οικογένειά σου, στην Αρχαιολογία, ως διδάκτωρ γερμανικού πανεπιστημίου και καθηγητής ΕΚΠΑ και με μεταδιδακτορικό στο Παρίσι, στον Πολιτισμό. Υπήρξες για 41 χρόνια διευθυντής στα Μουσεία Μπενάκη και δημιούργησες από την αρχή δύο μουσεία, το μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και την πινακοθήκη Ν. Γκίκα, διοργάνωσες δε ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκθέσεων. Υπήρξες ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, με το ήθος σου, τη σκληρή εργατικότητά σου -από τις 5 το πρωί ήσουν στο γραφείο σου- την ευγένεια, την καλοσύνη, την ανθρωπιά, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Η απουσία σου μας άφησε ένα μεγάλο κενό».

Ο Αγγελος υπήρξε συμφοιτητής μου, καθώς και η σύζυγός του, και γνωριζόμαστε για πολλά χρόνια, και πάντα τον θαύμαζα και προσπαθούσα να τον μιμηθώ, γι’ αυτό έχω ένα λόγο παραπάνω να πονώ για τον χαμό του.

Η πρόεδρος ΕΕΕΚΛ, Ελπιδα Μητροπουλου, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας Παν. Λονδίνου, τ. Υπότροφος Al. Von Humboldt Παν. Βερολίνου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή