80 χρoνια πριν… 1–5–1938

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ρωμαίος, ο οποίος ενήργησεν αρχαιολογικάς ανασκαφάς εις Βεργίνα – Μακεδονίας, υπέβαλε την έκθεσίν του εις την Αρχαιολογικήν Υπηρεσίαν του Υπουργείου Παιδείας. Εις αυτήν αναφέρει ότι ανεκάλυψεν εντός αρχαίου Ανακτόρου τάφον με Ιονικήν πρόσοψιν, η οποία διατηρείται άριστα.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ. Παρίσιοι, 30 Απριλίου. – Αγγέλλεται εκ Νέας Υόρκης ότι γυμνάσια τεράστιας εκτάσεως θα γίνουν εις τας Ηνωμένας Πολιτείας κατά τον Μάιον. […] Το θέμα των μεγάλων τούτων γυμνασίων είναι η προσβολή του αμερικανικού εδάφους από την εχθρικήν αεροπορίαν. [Παρά την προετοιμασία, δεν απετράπη η ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, το 1941.]

ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΜΙΑΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ. Χάρις εις τον διοικητήν Χωροφυλακής […] αι εστίαι της ελονοσίας εξαλείφονται συστηματικώς, οι κώνωπες εξοντώνονται και οι υπόνομοι και οι βόθροι επισκευάζονται. Ούτω, η Δημητσάνα […] καθίσταται πάλιν μια γοητευτική και ιδεώδης διαμονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή