Ατζέντα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδηλώσεις που αφορούν τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό δίνουν αφορμή για ταξίδι.

HUMLEBAEK

ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ [Από 03/05 έως 19/08/2018]

Η Γερμανίδα ζωγράφος Gabriele Münter (1877-1962) μαθήτευσε δίπλα στον Wassily Kandinsky. Η πρωτοποριακή δουλειά της, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην avant-garde σκηνή του 20ού αιώνα, βρέθηκε συχνά στη σκιά του ειδυλλίου της με τον μεγάλο δάσκαλο. Η ομώνυμη ρετροσπεκτίβα στο δανέζικο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα περιλαμβάνει 130 έργα της, ζωγραφικά, σκίτσα, φωτογραφίες και βιτρό, που φωτίζουν το πολύπλευρο ταλέντο της.  

www.en.louisiana.dk


Ατζέντα-1

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ  [Έως Φεβρουάριο 2019]

Η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την έκθεση «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» του πρωτοπόρου ζωγράφου του 20ού αιώνα Διαμαντή Διαμαντόπουλου (1914-1995). Ο καλλιτέχνης κέρδισε με τα πρώτα κιόλας έργα του, το 1930, τους ανθρώπους του πνεύματος, όπως ο Πικιώνης και ο Τερζάκης, ωστόσο η ενότητα αυτή δέχτηκε έντονη κριτική όταν παρουσιάστηκε, το 1980, και συνεχίζει να απασχολεί ειδικούς και κοινό. Δημιουργός με κοινωνική συνείδηση, ο Διαμαντόπουλος φιλοτέχνησε τους συγκεκριμένους πίνακες στην κρίσιμη μεταπολεμική περίοδο, από τα τέλη του 1940 έως τα τέλη του 1970, μια περίοδο δηλαδή 30 χρόνων, κατά την οποία επέστρεφε διαρκώς σε αυτούς με συνεχείς παρεμβάσεις.

www.historical-museum.gr


Ατζέντα-2

ΧΑΝΙΑ

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΜΒΟΣ [Έως 20/05/2018]

Στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ο χώρος τέχνης Aria Concept Store παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Το Λιμάνι», με δουλειές από εννέα επιλεγμένους καλλιτέχνες, τους: Ζέττα Αντσακλή, Γιάννη Ασημακόπουλο, Στάθη Βατανίδη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Σταύρο Διακουμή, Γεύσω Παπαδάκη, Σοφία Πετροπούλου, Ελένη Πολιτοπούλου και Παύλο Σάμιο. Στα 27 έργα των δημιουργών ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ποικίλες εικόνες από αγκυροβόλια, φυσικά και τεχνητά, από διαφορετικά σημεία της χώρας, να συνομιλούν με ενδιαφέροντα τρόπο.

www.ariaconceptstore.gr


Ατζέντα-3

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΥΣΗΣ [Έως 19/08/2018]

Το Royal Museum of Fine Arts καλωσορίζει τον Γιαπωνέζο καλλιτέχνη Hiroshi Sugimoto (1948-) με την έκθεση «Still Life». Οι πλούσιες λεπτομέρειες στο έργο του θυμίζουν τους Φλαμανδούς πρόδρομους της φωτογραφίας, ενώ καταφέρνει να ισορροπεί την πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολής με τις σύγχρονες αντιλήψεις της Δύσης. Οι 40 φωτογραφίες που παρουσιάζει το μουσείο αλληλεπιδρούν με τα αρχαία αντικείμενα τέχνης που εκτίθενται στους χώρους του.

www.fine-arts-museum.be


Ατζέντα-4

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΤΟΠΙΑ [Έως 27/05/2018]

Το Hamburger Kunsthalle διοργανώνει την πρώτη έκθεση επί γερμανικού εδάφους του Βρετανού Thomas Gainsborough (1727-1788) με τίτλο «Thomas Gainsborough: The Modern Landscape». Το μουσείο επικεντρώνεται στον ρόλο του ζωγράφου ως πρωτοπόρου στη ζωγραφική τοπίου. Καταξιωμένος ως πορτρετίστας, προτιμούσε τα τοπία διότι επέτρεπαν τον πειραματισμό και την ανάπτυξη νέων τεχνικών.

www.hamburger-kunsthalle.de

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή