Το χάδι των θεών

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκεντρικές θεραπείες πέντε αστέρων, από το Μεξικό έως τα Ιμαλάια, για βασιλιάδες – και όχι μόνο.

 

Το χάδι των θεών-1

Μάσκες προσώπου με χρυσό 24 καρατίων από το Talise Ottoman Spa στο Ντουμπάι. (Φωτογραφία: Reinhard Westphal)

ΑΤΟΦΙΟ ΧΡΥΣΑΦΙ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του χρυσού στην καταπολέμηση των ρυτίδων είναι γνωστές από την εποχή της Κλεοπάτρας. Οι σύγχρονες βασίλισσες του Νείλου νιώθουν σαν στο σπίτι τους στο Jumeirah Zabeel Saray, στο Ντουμπάι. Εκεί, στο Talise Ottoman Spa, οι ημερήσιας διάρκειας περιποιήσεις γίνονται σε μπανιέρες γεμάτες γάλα και ρόδα και περιλαμβάνουν θεραπείες ατμού σε επιχρυσωμένα χαμάμ και εξατομικευμένες μάσκες προσώπου με χρυσό 24 καρατίων.

• 5.500 ευρώ το άτομο/ημέρα, www.jumeirah.com

ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Το Spa Montage Beverly Hills, το μεγαλύτερο κέντρο spa του Λος Άντζελες, συμπράττει με την ελβετική εταιρεία L. Raphael για μια πρωτοποριακή θεραπεία υψηλής τεχνολογίας, τη C-treatment. Οξυγονωμένη βιταμίνη C εγχέεται στο δέρμα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Ακολουθεί η εφαρμογή της μάσκας προσώπου Power Cure C, για βαθύτερη διείσδυση των συστατικών και περιορισμό των ρυτίδων.

• 1.130 ευρώ τα 90 λεπτά, www.montagehotels.com

ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ ΚΑΙ…ΞΑΝΑΝΙΩΝΕΙ

Η επιστήμη κάνει θαύματα στο Χόλιγουντ και στο Peninsula Beverly Hills. Η θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων ltimate Indulgence αυξάνει την παροχή οξυγόνου στον ιστό του δέρματος και εξισορροπεί τη χροιά της επιδερμίδας. Σε συνδυασμό με μασάζ και ηλεκτροδιάτρηση –διαδικασία που εκθέτει το δέρμα σε ήπιο ηλεκτρικό πεδίο για να βελτιώσει την ικανότητα απορρόφησης δραστικών ουσιών–, οι τοξίνες αποβάλλονται.

• 1.200 ευρώ τα 120 λεπτά, beverlyhills.peninsula.com

ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ, ΑΛΕΙΦΘΕΙΤΕ

Το Cal-A-Vie, λίγο έξω από το Σαν Ντιέγκο, επενδύει σε οργανικά προϊόντα περιποίησης με βάση πρώτες ύλες που συλλέγονται από τον δικό του αμπελώνα. Τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ενώσεις, όπως η ρεσβερατρόλη, που μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή των σημείων γήρανσης και να ενισχύσει το κολλαγόνο, βελτιώνοντας τη σταθερότητα του δέρματος.

• 220 ευρώ τα 90 λεπτά, www.cal-a-vie.com.

 

Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ

Το spa One & Only Reethi Rah στις Μαλδίβες διαθέτει μία από τις πιο περίπλοκες θεραπείες αποτοξίνωσης στον κόσμο, την Detoxifying Body Cleanse, με κύριο συστατικό τη μουστάρδα, για την ανακούφιση από τον πόνο και τα αναπνευστικά προβλήματα. Ακολουθούν καταπραϋντική απολέπιση, αποτοξινωτικό περιτύλιγμα φυκιών, κοιλιακό μασάζ και θεραπεία του παχέος εντέρου με τη χρήση μηχανής G5, που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της λεμφικής αποστράγγισης. Η συνεδρία ολοκληρώνεται με λεμφικό μασάζ σε όλο το σώμα.

• 160 ευρώ τα 120 λεπτά, www.oneandonlyresorts.com

HI-TECH ΟΜΟΡΦΙΑ

Η γυάλινη σάουνα από γυαλί και οι καμπίνες θεραπειών προσφέρουν απεριόριστη θέα στο λιμάνι. Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο το Peninsula του Χονγκ Κονγκ θεωρείται από τα κορυφαία spa στον κόσμο. Η συνεργασία με τη σύμβουλο ομορφιάς των διασημοτήτων Margie Lombard εγγυάται θεαματικές –αν μη τι άλλο– περιποιήσεις προσώπου με τη χρήση τεχνικών υψηλής τεχνολογίας. Η νεότερη προσθήκη στις θεραπείες προσώπου περιλαμβάνει ακτινοβολίες με ραδιοσυχνότητες μονοπολικής εστίασης, μια τεχνική που διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και έχει άμεσα αποτελέσματα.

• 600 ευρώ τα 100 λεπτά, hongkong.peninsula.com

ΓΑΜΠΕΣ-ΦΕΤΙΧ

Η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ προτιμούν το Capri Palace όχι για τη θέα του στον κόλπο της Νάπολης, αλλά για το περίφημο κέντρο ευεξίας Capri Beauty Farm. Περισσότερο κι από τις οξυγονοθεραπείες προσώπου ξεχωρίζουν οι θεραπείες για τα πόδια Leg School, που βοηθούν στη βελτίωση των κιρσών, της κυκλοφορίας του αίματος, των ραγάδων και του μυϊκού τόνου. Οι αισθητικοί χρησιμοποιούν βιοδιέγερση, υδροθεραπείες με ορυκτά και φαρμακευτικές θεραπείες λάσπης.

• 165 ευρώ τα 100 λεπτά, www.capripalace.com

Το χάδι των θεών-2

Το spa Sense του ξενοδοχείου Rosewood Mayakoba στο Μεξικό εμπνέεται από τις συνταγές ομορφιάς των Μάγια. (Φωτογραφία: © Barbara Kraft)

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Το πολυτελές spa Sense του ξενοδοχείου Rosewood Mayakoba, στην εξωτική Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού, αποτελείται από 12 βίλες όπου αναβιώνουν οι αρχαίες θεραπείες ομορφιάς των Μάγια. Για παράδειγμα, η Kuxtal Sensory Garden Ritual ξεκινά με ένα παραδοσιακό τελετουργικό των Μάγια, που εκτελείται από έναν τοπικό σαμάνο, για την αποκατάσταση της ενέργειας και της ευημερίας. Κατόπιν ακολουθεί μασάζ με βότανα από τον ιδιωτικό κήπο, που ανακατεύονται με λάδι.

• 430 ευρώ οι 3 ώρες, www.rosewoodhotels.com

 

Το χάδι των θεών-3

Η φήμη των θεραπευτικών συνεδριών του Ananda Spa ξεπερνά τα σύνορα της Ινδίας.

ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΟΠΡΑ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Ούμα Θέρμαν επισκέπτονται με συνέπεια το Ananda Spa στα Ιμαλάια. Εκεί, η αρχαία πρακτική abhyanga (μασάζ αντιστρές με τέσσερα χέρια) γίνεται όπως περιγράφεται από την αγιουρβέδα: χλιαρό θεραπευτικό έλαιο ρέει απαλά πάνω από το μέτωπο, για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανοίξει το λεγόμενο «τρίτο μάτι», χαρίζοντας πνευματική διαύγεια. Την ίδια στιγμή, ένας δεύτερος θεραπευτής προσφέρει μαλάξεις στα πόδια για να ισορροπήσουν τα τσάκρα.

• 55 ευρώ τα 55 λεπτά, www.anandaspa.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή