ΗΠΑ: Μπλόκο από το Πεντάγωνο στα κινητά Huawei και ZTE

ΗΠΑ: Μπλόκο από το Πεντάγωνο στα κινητά Huawei και ZTE

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σταμάτησε την πώληση κινητών τηλεφώνων και μόντεμ που κατασκευάζουν οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Huawei Technologies και ZTE Corp στα καταστήματα που βρίσκονται στις στρατιωτικές βάσεις του, επικαλούμενο ενδεχόμενους κινδύνους ασφαλείας.

Από την 25η Απριλίου, το Πεντάγωνο έδωσε εντολή τα προϊόντα αυτά να απομακρυνθούν από τα καταστήματά του παγκοσμίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου, τον ταγματάρχη Ντέιβ Ίστμπερν.

«Αυτές οι συσκευές ενδέχεται να ενέχουν έναν απαράδεκτο κίνδυνο για το προσωπικό του υπουργείου και τις αποστολές του» επισήμανε ο αξιωματικός.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις ενέργειες εκ μέρους των αμερικανικών αρχών με στόχο να εμποδίσουν ή να ελαττώσουν την πρόσβαση από τις Huawei και ZTE στην αμερικανική οικονομία, εξαιτίας των ισχυρισμών ότι οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους για να κατασκοπεύσουν τους Αμερικανούς.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Huawei και ZTE δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει την απόφαση, μολονότι και οι δύο έχουν απορρίψει τις κατηγορίες ότι τα προϊόντα τους χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπεία.

Το Πεντάγωνο επισημαίνει στις παρατηρήσεις του που έστειλε σχετικά με την την υπόθεση στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τον Φεβρουάριο του 2018, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι επικεφαλής του FBI, της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, της Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι τα προϊόντα Huawei ενέχουν για τους χρήστες πιθανό κίνδυνο ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή