Αποδοκιμάζει ο ΟΗΕ τις δηλώσεις Αμπάς για τους Εβραίους

Αποδοκιμάζει ο ΟΗΕ τις δηλώσεις Αμπάς για τους Εβραίους

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για τους Eβραίους είναι «απαράδεκτες» και «εξαιρετικά ανησυχητικές» δήλωσε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Νικολάι Μλαντένοφ, ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμπάς «επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ομιλία του προς τους εκατοντάδες αντιπροσώπους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) για να επαναλάβει κάποιες από τις πλέον καταφρονητικές αντισημιτικές προσβολές», τόνισε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτές οι δηλώσεις είναι «απαράδεκτες, εξαιρετικά ανησυχητικές και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού, ούτε την ειρήνη στην Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτική συγκέντρωση στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πως ο κοινωνικός ρόλος των Εβραίων, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, και όχι ο αντισημιτισμός βρισκόταν στη ρίζα των σφαγών του παρελθόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή